fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

279753196 5024498994311577 3072938685588414631 n
З початком війни більшість українців/ок стали соціально-незахищеними верствами населення. Люди втратили житло, роботу, змушені були поїхати з рідного дому. Це величезний виклик для державної системи та громадського сектору, хто опікується соціальними питаннями. Громади Херсонщини особливо постраждали від наслідків війни, адже тривалий час знаходилися в окупації та втратили не лише інфраструктуру, але й ключові ресурси для життєдіяльності.

З грудня минулого року до вересня 2024 року ІСАР Єднання підтримує  діяльність гуманітарного центру ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства». Діяльність  цього центру на Херсонщині розпочалася з початку війни. У лютому 2022 року волонтери готували їжу, доставляли життєво необхідні ліки та гігієнічні засоби для людей з інвалідністю під час окупації на території 5 сільських громад: Білозерська, Станіславська, Чорнобаївська, Дар'ївська та Музиківська. Після звільнення Херсонщини масштаби роботи збільшились в рази. Тисячі пляшок води, засобів гігієни, генератори, багатотонні та дрібні вантажі, набори для постраждалих від підтоплення після підриву Каховської ГЕС – все це та ще багато іншого полягло на плечі команди громадської організації.


В межах конкурсу «Базова підтримка ОГС, які працюють у сфері гуманітарного реагування» громадська організація «Білозерський центр регіонального розвитку» заклала два основних компоненти: підтримка та покращення поточної діяльності організації у сфері гуманітарної допомоги, в тому числі й оргрозвиток команди;  посилення авторитету організації шляхом підвищення впізнаваності та довіри до організації (проведення інформаційної кампанії).


Станом на 10 липня 2024 року в межах підтримки ІСАР Єднання вдалося надати гуманітарну допомогу 3872 українцям/кам ХерсонщиниКоманда ГО пройшла 6 навчальних тренінгів з 7 запланованих, останній з основ мінної безпеки, відбудеться влітку цього року.

«Гуманітарний напрямок нашої діяльності розпочався з початку повномасштабного вторгнення. Це була вимога часу та аномальної ситуації, в якій ми опинилися. Ми шукали можливості і намагались підтримати кожного, хто потребує допомоги, – розповідає Катерина Оксенюк, керівниця гуманітарного центру і додає, – Ми щиро вдячні ІСАР Єднання за підтримку діяльності! Наші колежанки Олена та Тетяна, які працюють в гуманітарному центрі в Білозерці роблять величезну роботу – логістика, фасування, роздача, підготовка відомостей для благодійників та фотозвітів. Дуже помітно, що з кожним новим проєктом чи викликом вони стають професійнішими та впевненішими».

«Проживав у Херсоні, коли почалися часті обстріли у нас загинула невістка, син пішов захищати нашу країну. З часом прийшла звістка, що син у полоні. Рятуючи двох своїх неповнолітніх онуків, я переїхав до Білозерської громади, діти почали тут трохи відходити від постійних обстрілів. Нас взяли до себе чужі люди, але вони нам стали дуже-дуже близькими і рідними. Зараз ми одержали хорошу допомогу – це продуктовий набір для пенсіонерів 60+. Велика вам дяка», – Вячеслав Юрійович, 65 років.

«Приїхала з Бериславу із сином до молодшої сестри доживати вік, 13 грудня 2023 р було зруйновано будівлю і завалило стіною мою молодшу сестру, яка і загинула. Друзі запропонували мені виїхати під Київ, але ми все ж повернулися  до свахи в Білозерську громаду, щоб хоч якось бути  поближче до своєї хоч і зруйнованої оселі. Велика подяка благодійникам за наданий продуктовий набір, велика вам подяка», – розповідає і дякує Людмила з Бериславу.

Базова підтримка гуманітарної діяльності організацій подібних до наших грантерів, ГО «Білозерський центр регіонального розвитку», дозволяє продовжувати їх роботу, популяризувати волонтерство та благодійність, підвищувати професіоналізм безпосередньо  команд у сфері гуманітарної допомоги, їх менеджменту, основ надання першої домедичної допомоги постраждалим, підтримувати комунікацію з керівництвом громад та, головне, дарувати українцям надію і віру в людей і наше спільне українське майбутнє.


*Проєкт підтримки та покращення поточної діяльності організації у сфері гуманітарної допомоги і посилення її іміджу реалізується ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.