fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

25 липня у м. Вінниця відбувся регіональний Форум розвитку громадянського суспісльтва "Громада-Влада-Бізнес: стратегічний діалог".  Захід проходив у форматі "open air" - учасники спілкувалися та обмінювалися досвідом на свіжому повітрі, просто неба, серед дерев та доріжок скверу ім.Козицького, що на Європейській площі міста.

Метою Форуму було створення платформи для комунікації та співпраці між громадськими та благодійними організаціями Вінниччини і представниками бізнесу, місцевої влади та громади. За одностайним враженням понад 300 учасників - цієї мети досягнуто! Ця думка тим більш важлива, що до проведення Форуму долучилися гості не тільки з Вінниці та Вінницької області, але й з Волині, Львівщини, Кіровограду, Черкащини, Хмельницького, Києва і навіть з Польщі, США, Чехії та Словаччини!

Успіх Форуму став можливим завдяки консолідації ідей та зусиль багатьох організацій та небайдужих жителів міста. "Територія мам", "Молодь Демократичного Альянсу", "Гармонія", "Об'єднання волонтерів Вінничини", "Подільська агенція регіонального розвитку", ВВ "Дружня Вінниця", Вінницька міська рада і, звісно ж, ініціатори та господарі Форуму - Благодійний Фонд "Подільська громада" разом творили насичений, натхненний, неймовірний порядок денний Форуму.

На відкритті форуму всіх присутніх привітав в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов: «Без підтримки громадськості і вінничан наше місто не було б сьогодні найкомфортнішим містом для життя за результатами дослідження Міжнародного республіканського інституту. Тож бажаю всім плідно поспілкуватися, попрацювати, отримати максимум позитивних емоцій, а ми завжди готові до діалогу». Голова Наглядової Ради БФ «Подільська громада», лідер гурту «ТІК», Віктор Бронюк також підкреслив важливість діалогу: «Я дуже радий тому, що сьогодні тут зібралося так багато людей, адже лише обмінюючись досвідом, спілкуючись ми зможемо робити багато цікавого та корисного. Не потрібно чекати, що хтось прийде і побудує прекрасну країну, ми маємо це зробити самі у спільній праці».

Основні теми, що обговорювалися в ході Форуму (комунікація реформ, соціально-відповідальний бізнес, роль бізнесу, влади та громадян у суспільстві, рушійна сила підприємництва, виклики для переселенців, інструменти роботи з малими громадами) висвітлювалися найкращими спікерами та експертами України. В їх числі - Є.Бистрицький, Ю. Філюк, В.Воробей, Ю.Рибачук, Ю. Захарчук, О. Горобець, В. Кіпень, А. Студілко, Ю. Зиков, С. Дисяк, О.Павлова, В. Джурабаєв,  А.Голота, М. Говорухіна,  А. Ланіна, І Шевченко, О. Левченко, Л.Жигун, К. Каліта, Т. Валуйська та багато інших.

Протягом всього дня в кінотеатрі «Родина» відбувався перегляд українських короткометражних фільмів на соцільну тематику та їх обговорення. Тим часом на травичці парку розташувався "Дитячий простір", де малюки та їх батьки брали участь в майстер-класах та забавках.

На завершення Форуму організатори залишили найприємнішу частину - подію, що вперше відбулася в Україні, нагородження «Топ-10: соціально-відповідальний бізнес» за критерієм участі у вирішенні соціальних проблем громади. Перед традиційним творчим сюрпризом вечора, яким цього разу стало змагання "вуличних" музикантів Вінниці, виконавчий директор ІСАР «Єднання» Володимир Шейгус подякував Агентству США з міжнародного розвитку USAID за підтримку Форуму, а всім партнерським організаціям - надзвичайні враження та незабутню подію, яким став Вінницький Форум для всіх учасників.