fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ІСАР Єднання розпочинає реалізацію проекту «Виконання місцевого бюджету в Донецькій і Луганській областях», метою якого є покращення розуміння ключових зацікавлених сторін і надання їм можливості вирішувати проблеми бюджетного процесу на місцевому рівні.

У результаті започаткованої у 2015 р. реформи міжбюджетних відносин ресурси місцевих бюджетів значно зросли. З 2017 р. місцеві бюджети зобов'язані перейти на нову систему Програмно-цільового бюджетування, покликану підвищити ефективність бюджетної сфери за рахунок зростання прозорості бюджету. Та досі існують проблеми з впровадженням системи на місцевому рівні, внаслідок чого бюджети виконуються неефективно. Аналіз виконання бюджету та потенціалу органів місцевого самоврядування у Донецькій і Луганській областях допоможе покращити розуміння проблем і закласти фундамент для вдосконалення бюджетного процесу, щоб забезпечити фіскальній децентралізації кращі перспективи і, як наслідок, відчутні покращення для громадян.

Ми відберемо та оцінимо бюджети десяти об’єднаних територіальних громад (ОТГ), необ’єднаних територіальних громад і громад з планами об’єднання за 2015-2017 рр. з точки зору їх ефективності, прозорості та пристосовності до вимог громадян. Висновки оцінювання, а також рекомендації щодо вдосконалення бюджетного процесу, будуть оприлюднені зацікавленим сторонам, що мають відношення до громад-учасниць проекту, та широкій громадськості. У результаті ми очікуємо покращення розуміння реформи міжбюджетних відносин серед органів місцевого самоврядування. 

завантаження

Виконується ІСАР Єднання за підтримки компанії Кімонікс Інтернешнл Інк.
у межах проекту міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри» (UCBI ІІ),
що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку.