fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Сьогодні, 26 листопада, відбулася презентація запуску інформаційної кампанії “Громадянське суспільство та влада - кращі практики співпраці”, яку разом ініціювали Міністерство культури та інформаційної політики України (МКІП) та проєкт "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України”.

Спільна кампанія націлена продемонструвати успіхи великої кількості проєктів організацій громадянського суспільства (ОГС), втілених у життя разом із органами виконавчої влади, адже у рамках кампанії відбудеться конкурс “Громадянське суспільство та влада - кращі практики співпраці”. Це Конкурс історій про кращі спільні проєкти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства (ОГС) та органів виконавчої влади (ОВВ). Дієві практики спільної роботи стануть прикладом та натхненням для всіх, хто займається розвитком суспільства свідомих та відповідальних громадян.

Взяти участь у конкурсі запрошуються представники як ОГС, так і ОВВ, якщо у їхньому арсеналі є будь-який вид спільного проєкту (практики співпраці), результатом якого стали позитивні зміни в суспільстві. 

Для участі у конкурсі з 26 листопада до 14 грудня включно потрібно заповнити коротку форму за посиланням: https://bit.ly/2UUig0y  Критерієм відбору кращих  проєктів (практик співпраці) є передусім успішне вирішення актуальних суспільних проблем. Креативність та нестандартний підхід  у їх вирішенні буде перевагою.

Кращі історії про спільні проєкти будуть висвітлені у спеціальному буклеті, який буде розміщено на інформаційних ресурсах партнерів кампанії. Кількість історій-переможців буде визначена в залежності від кількості поданих історії. 

Учасники цих історій матимуть інформаційну підтримку, отримають впізнаваність, покращення свого іміджу і зможуть передати свій досвід  іншим організаціям. 

Команда організаторів формуватиме дописи/статті/колонки про успішні практики, що були подані, та публікуватиме їх на інформаційних ресурсах організаторів, чим популяризуватиме усі подані проєкти (практики співпраці) ОГС та ОВВ. Найкращі історії будуть додатково висвітлені в ЗМІ та отримають заохочувальні подарунки.

17 грудня 2020 року в межах IX Форуму розвитку громадянського суспільства, планується публічне обговорення за участі активних учасників історій про важливість комунікації між громадським сектором та ОВВ та їхній вплив на ефективність виконання публічних функцій держави.

“Організації громадянського суспільства - це механізм, який дозволяє досягати цілей, пов'язаних із розвитком країни та самоорганізації. І держава поступово йде до того, щоб навчитися довіряти та делегувати частину своїх повноважень організаціям. Зокрема ті соціальні послуги, які бюрократична державна система з різних причин не може забезпечити. Така інформаційна кампанія має показати, що між організаціями громадянського суспільства та державними інституціями можлива довіра і ефективний результат співпраці. Ми переконані, що хороші механізми міжсекторальної співпраці та участі спроможних організацій у вирішенні різних проблем у суспільстві — це реальність. Ми хочемо, щоб більша кількість людей дізналася про цю реальність і звертаємося до громадських і благодійних організацій, подавайте свої історії!”, - прокоментував під час запуску кампанії Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання.

До презентації інфокампанії долучилися також Тарас Шевченко, заступник Міністра культури та інформаційної політики України, Олександр Ярема, Державний секретар Кабінету Міністрів України, Олеся Холопік, директорка Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) та Світлана Конончук, виконавча директорка Українського незалежного центру політичних досліджень (УНЦПД).

Ця подія стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (АМР США) в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ),