fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Наближаємо перемогу разом та запрошуємо до участі у Міжнародній конференції «Після війни: переосмислення майбутнього громадянського суспільства». Буде, як завжди, змістовно і корисно!

 Наша мета – творити ціннісну спільноту, бути рупором цінностей громадянського суспільства в Україні та світі. На цій конференції ми прагнемо зібрати стейкхолдерів громадянського суспільства, визначити пріоритети сьогодення, знайти точки дотику та напрацювати першочергові кроки для відбудови України та розвитку громадянського суспільства.

Програма складається з трьох днів, плануємо прямі трансляції українською та англійською мовами.

Детальна програма та реєстрація на онлайн участь тут:

ДЕНЬ 1 (27 квітня): Для міжнародних медіа, і не лише

1д

Перший медіадень конференції, буде присвячено обговоренню історичних, дипломатичних та міжнародно-правових аспектів війни росії проти України, а також особливостям російської пропаганди.

Головна мета першого дня конференції – через спілкування та просвіту з міжнародними медіа пояснити світові законність та стратегічну необхідність захисту суверенітету України. З цією метою дипломати, історики та публічні інтелектуали розкриють маловідомі аспекти поточної війни, які нерідко залишаються поза увагою оглядачів. У заході візьмуть участь також журналісти провідних видань Європи.

Більше про медіадень в окремій рубриці програми.

ДЕНЬ 2 (28 квітня): Для організацій громадянського суспільства та міжнародних стейкхолдерів

2д

Важливо те, що відбувається зараз, але не менш важливо, що буде потім.

На Україну та світ зокрема чекає нова реальність. Вона уже настала. Громадянське суспільство України та світу зустрілося з новими викликами війни, опанувало нові ролі та відповідальності. Яким буде наше майбутнє залежить від нас самих.

Цей день ми присвячуємо глобальним темам – нашому минулому теперішньому і майбутньому. Чому «ніколи знову» повторилося, спостереження за правами людини та документування воєнних злочинів, міжнародна організація допомоги, координація між громадянським суспільством, чи досяжна справедливість після війни, яка стратегія відновлення для України, як сприяти розвитку після війни… А також обмін досвідом, як урок для інших недемократичних країн.

ДЕНЬ 3 (29 квітня): Міжгалузевий діалог та співпраця

3д

Співпраця та Єдність, безпека активістів та представників ОГС, пам’ять. Про це третій день конференції.

Ми присвячуємо його силі мільйонів голосів та мільйонів дій – координуванню пріоритетів спільноти донорів, роботі інституцій, координації між українськими ОГС для спільних адвокаційних планів та вироблення політик. Серед цих тем не менш важливі: жіночі долі війни, що принесуть українці в Європу, історія та освіта, як зброя у війні.

Матеріали, які ми разом напрацюємо під час конференції будуть використані для розробки Дорожньої карти громадянського суспільства в майбутньому.

Стежте за нашими оновленнями на фейсбук сторінці: https://www.facebook.com/isar.ednannia Незабаром стартуємо!

Все буде Україна!