fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Закриті гуманітарні коридори. Безробіття. Гуманітарна криза. Високі ціни на товари. Трансляція російської пропаганди. Обіцянки «красивого життя». Переслідування громадських активістів(-ок). Так сьогодні в окупації російськими військами живе Нова Каховка (Херсонська область). Однак у цій історії є й інша – та, яка надихає, єднає і підіймає сили бойового українського духу. Це історія викладачки, яка всупереч усім заборонам, заради спільної перемоги згуртувала своїх колег, учнів та жителів громади. І сьогодні ця історія лунає у нашому подкасті «Кожен із нас воїн».

Героїня подкасту: Ольга Марковець - керівниця благодійного фонду «Магія добра». Того самого фонду, який продовжує працювати на окупованій території.

 ІСАР Єднання підтримала цю організацію завдяки приватним пожертвам із-за кордону. Ми щиро вдячні усім цим людям, завдяки яким маємо змогу підтримати тих, хто цього потребує. Завдяки цій допомозі благодійному фонду вдалося закупити та роздати 910 продуктових наборів. Саме стільки людей, серед яких самотні пенсіонери, люди з інвалідністю, багатодітні родини, отримали адресну допомогу. А це 12 населених пунктів Херсонщини: Веселе, Тополівка, Райське, Обривки, Піщане, Маслівка, Нові Лагері, Дніпряни, Козацьке, Нова Маячка, Роздольне та місто Нова Каховка.

Попри гуманітарну кризу найважливіше для цих людей те, що вони не забуті. Ця допомога - не лише про їжу, вона про підтримку бойового українського духу, який ворог намагається підірвати щодня.

Ми довго вагалися – розповідати зараз цю історію вголос чи ні, адже питання безпеки понад усе! Та поспілкувавшись з пані Ольгою, сумнівів уже не було – розповідаємо. Адже коли відкривати своє любляче серце, як не зараз, в часи, коли нам так важливо вірити, жити, любити і щиро відчувати, що ми не самі.

У цій бесіді-інтерв’ю ми говоримо про те, яке нині життя на Херсонщині, як люди, які лишилися в окупації намагаються заробляти на хліб, та як, попри загрозу власній безпеці, пані Ольга разом із волонтерами продовжують надавати адресну допомогу тим, хто її потребує. А також через що доводиться проходити волонтерам(-кам), аби допомога «доїхала» до тих, для кого вона призначена – слухайте у нашому подкасті.

Слухати наш подкаст можна тут.

Ednannia · Історія благодійного фонду «Магія добра»

Бережіть себе! Бережіть одне одного! Допомагайте собі, щоб у разі потреби ви могли допомогти іншим! Віримо та наближаємо перемогу разом!