fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Історичні постаті ожили на 12 Форум розвитку громадянського суспільства «Що дасть нам силу» завдяки штучному інтелекту.

До панельної дискусії «Як нарешті вивчити уроки нашої історії» долучилися 6 спікерів, імена яких ми тримали в секреті аж до початку заходу. Тарас Шевченко (Олександр Красько), Іван Мазепа (Володимир Шпудейко), Микола Гоголь (Артем Шутько), В’ячеслав Чорновіл (В’ячеслав Василюк), Симон Петлюра (Роман Молодій). А модерувала захід сама Леся Українка (Марина Клодницька).

Все почалося з ідеї, авторами якої є Natalie Klymova та Денис Блощинський. Втілювати задум ІСАР Єднання допомагали Фундація соціальних інновацій "З країни в Україну" та компанія Reface, що розробляє інструменти для роботи з візуальним контентом. Сценарій створив український письменник Мирослав Лаюк. А штучний інтелект зробив персонажів ще більш впізнаваними.

Про що ж була полеміка героїв? Що дасть нам силу подолати виклики сьогодення і як не наступати на ті самі «граблі», які вже були в нашій історії.

Щиро дякуємо компанії Reface за волонтерську допомогу у втіленні проєкту! Reface — українська продуктова компанія, що розробляє AI інструменти для роботи з візуальним контентом. У неї інвестували Andreessen Horowitz та інвестори з ігрової (Ілкка Паананен, CEO Supercell, Девід Хелгасон, засновник Unity Technologies) та музичної індустрій (Скутер Браун, керуючий партнер TQ Ventures та Адам Лебер). Зараз компанія продовжує демократизувати провідні технології машинного навчання і запускає нові продукти для трансформації контенту за допомогою AI.

Приємного перегляду!