fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

News

Спільно з Український центр європейської політики ми запрошуємо вас на презентацію результатів нашого дослідження "На шляху до європейської інтеграції: дослідження існуючих проєктів, потреб стейкхолдерів та оптимізація ресурсів в Україні".

Коли: 7 листопада, 14:00-15:30

Місце: м. Київ, деталі повідомимо зареєстрованим учасникам/цям.

Реєстрація до 1 листопада: https://bit.ly/3Fr4yd3

 Захід відбуватиметься наживо з онлайн трансляцією на сторінках Isar Ednannia у соціальних мережах.

Робоча мова заходу українська з перекладом на ангглійську.

Також анонсуємо наших спікерів обговорення "Залученість громадянського суспільства до переговорного процесу України з ЄС":

  •  Вероніка Мовчан, директорка з наукової роботи Центру економічних досліджень та політичних консультацій (TBC);
  •  Олександр Ільков, гендиректор Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції (TBC);
  •  Маркіян Дмитрасевич, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України (TBC);
  •  Представництво ЄС та USAID (TBC).

Модераторка заходу: Любов Акуленко, виконавча директорка ГО «Український центр європейської політики», кандидатка наук з державного управління.

З лютого 2022 року у відносинах України з ЄС відбулися швидкі зміни. Україна подала заявку на членство в ЄС і отримала статус кандидата в червні 2022 року за умови виконання нею семи умов.

Початок переговорів про вступ до ЄС може надати оновлений імпульс євроінтеграційним реформам в Україні, оскільки він передбачає приведення у відповідність українського законодавства до законодавчої бази ЄС, що значно пришвидшить вже існуючий прогрес України. Водночас досі залишається необхідним зробити значну роботу для узгодження законодавства з нормативно-правовими актами ЄС і підготовки інституцій до повноцінного членства в ЄС.

Інституційна спроможність українських ГО, уряду та бізнесу у переговорному процесі щодо вступу мають велике значення для успішного проходження цього процесу. З цієї причини ми організували 36 інтерв'ю з представниками вищезазначених груп та зробили оцінку їхніх потреб і проблем. На основі цього аналізу нами розроблено комплекс рекомендацій для донорських організацій.

Цей захід створено ГО “УЦЄП” за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна.