fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Все про фандрейзинг

Будемо відверті. Не існує ані «магічної формули», ані «чудо-пігулки», які б допомогли досягти успіху в залученні коштів на розв’язання конкретної проблеми чи реалізацію будь-якого проєкту. Проте життєздатність, наполегливість, відкритість, командність, запал та віра не раз доводили – немає нічого неможливого.

Ми підготували 15 «заповідей», на які можна опиратися під час розробки та впровадження своєї фандрейзингової кампанії. Хай вони допоможуть вам наблизитися до мрії.

  1. Фандрейзинг – це мистецтво. Будьте його митцем

Залучати ресурси – ціле мистецтво. Успішність і ефективність потребують багато часу, а кожен етап – ретельної підготовки.

  1. У центрі фандрейзингу завжди стоїть людина

Що б ви не робили, пам’ятайте хто ви та для кого ви це робите. Адже людям дають інші люди.

  1. Фандрейзинг – це процес…

…який має на меті змінити світ, а не просто залучити якомога більше ресурсів.

  1. Розповідайте історії. Вони надихають жертвувати кошти

Показуйте «обличчя», з яким можна встановити зв’язок. Людьми рухають живі емоції. Історії пробуджують цікавість людини, трансформують її обізнаність із проблемою – в бажання діяти.

  1. Продавайте свою ідею

Уявіть, що людина – покупець. Орієнтуйтеся на неї. Зацікавте так, щоб їй хотілось зробити свій внесок на благодійність.

  1. Будьте щирими та стильними

Так, донейтити теж можна красиво! Навіть якщо ви збираєте кошти на розв’язання якоїсь проблеми, сторінка для пожертв має виглядати привабливо. Публікуйте живі фото, викладайте відео, пишіть так, щоб вас хотілося читати.

  1. Не грошима єдиними

Фандрейзинг – це не лише про гроші. Іноді знайти та залучити людські ресурси або товар значно доцільніше, ніж гроші.

  1. Налаштуйте себе на успіх та запасіться терпінням

Має пройти час. Використовуйте свої професійні навички, але не припиняйте вірити в те, в чому намагаєтеся переконати інших.

  1. Звітуйте. Довіра – це важливо!

Розповідайте скільки ресурсів ви зібрали, скільки та на що витратили. Це допоможе вам здобути довіру та залучити більше прихильників.

  1. Будьте незвичними та креативними

Експериментуйте! Будьте оригінальними! Проявляйте свою унікальність! Йдіть на ризик. Дайте своїм неординарним ідеям проявитися! Творіть! Адже створюючи, ви впливаєте на все, що вас оточує. Життя всюди! Життя не буває другорядним!

  1. Ходіть на зустрічі

Ніщо не замінить живого людського спілкування. Сучасні засоби комунікації – це прекрасно, але не забувайте про справжність життя

  1. Подякуйте перед тим, як знову просити

Не забувайте дякувати своїм благодійникам. Їм важливо відчувати свою значущість. Напишіть пост у соціальній мережі, відправте листа-подяки, надішліть листівку, будь-що, що може сподобатися.

  1. Благодійниками не народжуються – їх виховують

Будуйте стосунки зі своїми меценатами. Розповідайте чому благодійність – це важливо, стильно та сучасно.

  1. Не відкладайте на завтра те, що можна зробити просто зараз

Лінь – ворог багатьох. Але навіть її можна зробити своєю «товаришкою». Як?

Планування не самоціль, воно має сенс тільки тоді, коли ваші плани реалізуються. Ваш успіх залежить тільки від того, наскільки ви завзяті у своєму бажанні залучити пожертвування для вашої організації та зробити їх постійним і могутнім джерелом надходжень.

  1. «Мур-р-р-р» - мило, але не котиками єдиними

Розповідайте публічно про вашу діяльність та формуйте позитивний імідж. Проявляйте креатив і різноманітність. Будьте унікальними! Вирізняйтесь! Робіть свою фандрейзингову кампанію привабливою. Люди мають це хотіти!