fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ІІ Київський Форум організацій громадянського суспільства відбувся у Києві та зібрав понад 200 учасників. У відкритті заходу взяли участь керівники КМДА, Офісу Ради Європи в Україні та ІСАР "Єднання". 

DSC 2202

Звертаючись до учасників Форуму, заступник голови КМДА Олексій Резніков наголосив, що наразі для київської влади найважливішим питанням є відновлення довіри і налагодження діалогу із громадськістю, який би дав корисні для столиці результати: 

? Ми об’єднуємо активні спільноти, які бачать розвиток свого міста шляхом партнерської співпраці з владою, тим самим розвиваючи місцеве самоврядування.

Директорка Департаменту суспільних комунікацій Марина Хонда підкреслила: «Чим швидше та активніше доводитимуться ідеї до влади, тим більше шансів у них буде стати реальними проектами».

Підтримуючи позицію міської влади щодо залучення громадськості до управління містом, голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг зауважив:

- Головне, аби громадянське суспільство мало вплив на ухвалення процесів, які відбуваються у київській владі!

 4

DSC 2183

Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР "Єднання" привітав учасників Форуму із тим, що він проводиться уже вдруге, відтак ідея майданчику, на якому влада, бізнес і громадськість можуть обмінюватися ідеями та співпрацювати, - очевидно, на часі:

- Тільки у взаємній повазі можлива дієва співпраця! Сьогодні є багато інструментів та механізмів, за допомогою яких ми, представники громадянського суспільства, можемо донести свою думку до влади. Питання тільки, чи буде це думка фахова, експертна, виважена? І відповідь залежить від того, наскільки спроможними є громадські організації Києва.

Подальша дискусія відбувалася у форматах: «відповіді-запитання» та «Світове кафе». Учасники Форуму обговорювали можливості участі громадянського суспільства у розв’язанні проблем міста. Крім того, відбувалася виставка-ярмарок громадських організацій і презентація їх кращих практик-кейсів.

Клікніть на зображенні нижче, щоб переглянути програму Форуму: