fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Вітаємо колег із благодійного фонду "Ласка" із запуском соціального підприємства "Хліб мого міста" і смакуємо перший свіжоспечений хліб! 

Як все розпочиналося, читайте в цій історії.

Зазвичай діяльність громадських організацій максимально залежить від донорських коштів, хоча, як відомо, існує ще декілька розповсюджених варіантів отримати фінансування для дійсно важливих ініціатив. Один з них – створення соціального підприємства. Цей новий для українського суспільства шлях у 2020-му році обрав благодійний фонд "ЛАСКА" з Миколаєва. Чотири членкині організації взяли участь у проєкті «Розвиток громад в Україні через соціальне підприємництво», який ІСАР Єднання виконував у партнерстві з IZ – Vielfalt, Dialog, Bildung (Австрія).  У результаті народилась ідея відкрити в Миколаєві оригінальну пекарню з попередньою назвою «Хліб мого міста».

DOBRE Школа місцевих ініціатив 2019

«Ми вирішили, що через хліб, який є у кожному домі, хочемо донести до мешканців міста ідею турботи про власну домівку, в нашому випадку – про Миколаїв, про його добробут та імідж в Україні та усьому світі, – пояснюють в організації. – Плануємо познайомити мешканців міста та його гостей з унікальною історією Миколаєва та народів, які тут проживають, що буде відображено в сортах, назвах, вигляді хлібу, який ми будемо випікати».

То ж, соціальна цінність підприємства, що створюється, – саме піклування про рідне місто. Крім того, «ЛАСКА» збирається надавати перевагу при працевлаштуванні соціально незахищеним претендентам (членам сімей, де є люди з особливими потребами, сиротам). 20% прибутку планується витрачати на підтримку проектів із збереження історико-культурної спадщини Миколаєва.

 «Хліб мого міста» пропонує асортимент корисного хлібу за оригінальними національними і суто місцевими пекарськими рецептами. «Сподіваємось, з часом наш хліб стане однією із візитівок Миколаєва», – кажуть авторки бізнес-ідеї.

Благодійний фонд «ЛАСКА» співпрацює з ІСАР Єднання вже декілька років, і значно покращив рівень свого організаційного розвитку. В 2018 та 2019 роках розробили і доопрацювали внутрішні політики і положення, пройшли навчання з розвитку навичок консультування та фасилітації, розробили комунікаційну стратегію організації. На початку 2021 року перемогли в конкурсі і отримали підтримку бізнес-ідеї щодо створення Соціального підприємництва «Пекарня «Хліб мого міста».  

photo5336905609183867792