fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Європейський центр некомерційного права на замовлення ІСАР Єднання проаналізував міжнародні підходи до державного фінансування інституцій громадянського суспільства. Зокрема був вивчений досвід  Болгарії, Хорватії, Чехії, Естонії, Фінляндії, Франції, Нідерландів, Швеції та Великобританії.

У дослідженні можна ознайомитися з  різними підходами до надання інституційного фінансування та покриття адміністративних витрат організацій громадянського суспільства (ОГС). А також дізнатися про тематичні фонди, у тому числі  спеціальні фонди ОГС та фінансування молодіжних організацій.

Висновки, які зроблено дослідницькою організацією, – це пропозиції, як держава та місцеві органи управління можуть покращити свої підходи до фінансування ОГС.

А саме звертати увагу на такі аспекти:

  • Стратегічний підхід до фінансування ОГС
  • Інституціоналізація підтримки ОГС
  • Диверсифікація джерел та методів фінансування
  • Забезпечення багаторічного фінансування
  • Гнучкість інституційного фінансування
  • Обґрунтовані порогові значення адміністративних витрат
  • Зменшення впливу COVID-19

Ознайомитися з повним текстом дослідження можна за посиланням

Презентація дослідження відбудеться 2 листопада 2021 року під час експертного обговорення проєкту положення про державну установу «Український молодіжний фонд»

Ознайомитися з pptxПрезентацією дослідження

Дослідження було зроблено Європейським центром некомерційного права на замовлення ІСАР Єднання в межах проекту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.