fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Єднаймося! У період загрози війни з боку Росії громадянське суспільство продовжує консолідуватися та робити свій важливий внесок на захист державного суверенітету та територіальної цілісності України. Усе це можливо завдяки спільним зусиллям.

Як показує досвід 2014-го, наша включеність, активна громадянська позиція та підтримка важливі не лише на фронті, а й в тилу. Допомогти можна у різний спосіб – задонатити кошти на благодійний фонд чи громадську організацію, надати психологічну підтримку, стати волонтером(-кою) чи донором(-кою) крові. Варіантів безліч. Обирайте свій фронт боротьби, ви потрібні скрізь.

Ми підготували добірку можливих варіантів, як і де кожен/кожна із нас можемо бути корисними у ці нелегкі часи.

274520971 480581523510860 4891931239968515899 n

ДОПОМОГТИ АРМІЇ

Благодійний фонд «Повернись живим»

Ключовий напрям діяльності— технічна оснащеність підрозділів та оперативне реагування на поточну ситуацію на фронті. Фонд збирає кошти для забезпечення військових підрозділів тепловізорами та приладами нічного бачення, мобільними комплексами спостереження, безпілотниками, комплектами для розмінування та іншою високоточною технікою. Команда контролює доставку вантажів на передову.

Громадська ініціатива «Армія SOS»

Допомагає Армії України у тих напрямках, в яких держава не справляється та потребує підтримки. Це високотехнологічні напрямки – система управління та вогневого ураження, повітряна розвідка та радіотехнічна розвідка. Ініціатива займається виготовленням безпілотних літальних апаратів, закупівлею та програмуванням планшетів для артилеристів, постачанням автотранспорту, глушників для зброї та наданням іншої допомоги. Також підтримують бійців адресно на передовій.

Волонтерська організація Фонд «Мир і Ко»

Допомагає Збройним Силам України, Національній Гвардії України, Силам Спеціальних Операцій та добровольцям. Доставляє на передову продукти харчування, амуніцію, одяг та взуття, необхідне обладнання, прилади для військових підрозділів та батальйонів. Також забезпечує медикаментами поранених військових у шпиталях, допомагає вихованцям дитячих будинків-інтернатів та вимушеним переселенцям.

Всеукраїнський центр волонтерів People’s Project

Одягають, оснащують та допомагають Збройним Силам України; лікують поранених.

Це унікальна платформа, що надає можливість активістам(-кам) по всій Україні створити власні онлайн-проекти щодо збору коштів на допомогу Збройним Силам України.

Займається проєктами різної спрямованості (технічними, побутовими, тренувальними, медичними, соціальними тощо), започаткованими як нею самою, так і сторонніми волонтерами, що пройшли її перевірку.

Благодійна організація «Восток SOS»

Всебічна допомога переселенцям та людям, які постраждали від військових дій на Донбасі, сприяння демократичним трансформаціям та затвердженню цінностей прав людини в Україні. Здійснюють збір коштів на різні потреби української армії.

Український волонтерський медичний батальйон «Госпітальєри»

Займається наданням першої медичної, домедичної допомоги та евакуацією поранених українських воїнів з найгарячіших ділянок фронту.

Здійснюють збір коштів на підтримку екіпажів добровольців-парамедиків.

Міжнародний благодійний фонд «Кожен може»

Восьмий поспіль надає адресну допомогу дітям з інвалідністю та стареньким, які постраждали від війни в Україні, системно підтримує українські лікарні, сприяє розвитку волонтерства та благодійності в Україні, а також збирає гуманітарну допомогу.

Мета фонду – в рамках напрямку швидкого реагування на надзвичайні ситуації – підсилити відповідь держави на надзвичайні ситуації та зменшити негативні соціальні наслідки.

Фонд громади «Подільська громада»

Фонд громади міста Вінниці, який активізує громаду та об’єднує її зусилля/ресурси для вирішення актуальних потреб, шляхом розвитку культури благодійності/філантропії та реалізації благодійних програм на засадах рівноправного діалогу, відкритості та прозорості.

Відправляють на фронт гуманітарні вантажі, тепловізори, БпЛА, рюкзаки та інше військове спорядження.

274265675 623248215644729 7022028598313235503 n

ДОПОМОГТИ ДІТЯМ

Благодійний фонд «Голоси дітей»

Допомагає дітям, які постраждали від війни. Надає психологічну та психосоціальну підтримку, розвиває програми, які допомагають перемагати наслідки травмуючих воєнних подій та розвиватися.

Отримує інформацію з перших вуст і товаришує з дітьми, які своє дитинство провели поруч з війною. Працює у багатьох селах та містечках уздовж лінії фронту у Донецькій та Луганській областях.

НЕ КОШТАМИ ЄДИНИМИ

Якщо ви не маєте змоги підтримати українську армію фінансово, зробити це можна в інший спосіб…

274103824 841029130629133 8257092929244480605 n

ВОЛОНТЕРСТВО

Волонтерити у «Восток SOS»

Фонд шукає волонтерів та волонтерок, які готові прийти на допомогу у разі повномасштабного вторгнення Російської Федерації або хочуть волонтерити на заходах уже зараз.

Чим можна допомогти?

  • відповідати на дзвінки «гарячої лінії»;
  • розподіляти гуманітарну допомогу;
  • надавати медичну чи психологічну допомогу;
  • евакуювати людей на власному авто.

Аби долучитися необхідно заповнити анкету тут.

274121475 676189423807986 8628290081321249039 n

ВРЯТУЙТЕ ЖИТТЯ, СТАВШИ ДОНОРОМ КРОВІ

Станом на зараз критичного запиту на кров немає, але окремі Центри уже створюють стратегічні запаси крові (по 20 доз кожної групи). Ми маємо бути готові до всього!

Стати донором може кожен громадянин/кожна громадянка України віком від 18 років та вагою від 50 кг, у якої не має противопоказань. На сьогодні це абсолютно безпечна процедура, що допомагає не лише рятувати життя, а й піклуватись про своє здоров'я.

Ми сформували перелік організацій, де можна здати кров.

ДонорUA

Команда співпрацює з конкретними центрами крові, отримуючи від них інформацію про актуальні запаси донорської крові, і закликає інші центри надавати дані задля аналізу та покращення ситуації в країні.

Громадська організація «Агенти крові»

Пропагує добровільне, безоплатне та системне донорство крові в Україні.

Донорський проект «ZdaiBlood»

Поширює культуру донорства в Україні.

Громадська організація «Свіжа кров»

Займається популяризацією донорства крові. Допомогає державі у створенні сучасної служби крові та долучається до адвокації нового закону про донорство крові.

Об'єднання Твоя кров рятує

Об'єднання донорів-волонтерів задля пропагування донорства крові та її компонентів. Сторінка створена донорами крові для пошуку крові чи її компонентів, залучення нових донорів та популяризації донорського руху.

Також ви можете напряму здати кров у Військовому шпиталі (м. Київ, вул. Госпітальна, 18), або у будь-якому іншому центрі крові свого міста.

274374038 283186690592966 306641188064094407 n

ПОТРЕБУЄШ ПСИХОЛОГІЧНОЇ ПІДТРИМКИ? ЗВЕРТАЙСЯ!

«Розкажи мені»

Безкоштовна інтернет-платформа для психологічних консультацій. Допомагають всім, хто потребує емоційної підтримки, консультації та допомоги у зв’язку зі швидкими змінами, що наразі відбуваються у економіці, соціумі та житті кожної людини.

Лінія підтримки «Давай поговоримо»

Контакти: 0 800 331 800

На лінії надають психосоціальну підтримку працівникам медичних установ, військовослужбовцям, ветеранам ООС/АТО та працівникам соціальних служб.

Соціальний проект «РАЗОМ»

Надають клієнту можливість бути почутим та вислуханим надаючи безкоштовне онлайн консультування для повнолітніх (18+) протягом трьох консультацій по 30 хвилин. Збільшують обізнаність населення щодо важливості психологічного здоров'я, пропонують психологічну підтримку онлайн людям, які потребують допомоги.

Надають рекомендації та дієві техніки для зниження рівня тривожності, що сприяє внесення коректив у сімейне, освітнє, виробниче середовище і всю структуру міжособистісних відносин.

Спеціальні гарячі лінії для мешканців східних областей

Гаряча лінія PIN

0 800 210 160

Міжнародна гуманітарна організація «Людина в біді» (People in Need, PIN) надає безкоштовні цілодобові психологічні консультації та направляє до основних інформаційних служб людей, які живуть уздовж лінії розмежування. Крім того, зателефонувавши за номером 0 800 210 174, можна дізнатися інформацію про наявну гуманітарну допомогу.

274148221 276615021218300 1539189692634601295 n

КОРИСНО ЗНАТИ

В Україні запустили Telegram-бот «Готовий до всього». Тут зібрана інформація щодо підготовки до надзвичайних ситуацій, а також поради про дії в небезпечних умовах.

Інформація в боті поділена на шість розділів:

  • Як вижити цивільному — порядок дій та правила поведінки у разі воєнних дій, поради щодо створення спільної стратегії з членами сім’ї;
  • Йду захищати країну — про те, як вступити до територіальної оборони, Збройні сили України та в якому разі формують партизанський рух.
  • Небезпечні ситуації – про те, як реагувати на сирену та повідомлення з різних каналів зв’язку.
  • Інформаційна безпека — де шукати перевірену інформацію, як переконається у її достовірності.
  • Що підготувати і купити — про підготовку будинку і тривожної валізки, турботу про домашніх тварин.
  • Джерела інформації.

 

Кожна допомога важлива! Кожен внесок цінний!

Дякуємо усім, хто долучається, підтримує, вірить, діє та зберігає спокій попри все. Люди – ви прекрасні!