fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Вікторія вимушено покинула рідне місто на 30 місяці вагітності, у той час, як російська авіація бомбила його запальними авіабомбами, що заборонено міжнародним правом. Зазвичай цю зброю застосовують проти військово-промислових об’єктів та фортифікаційних споруд. А у Чернігові її застосували проти житлових кварталів, шкіл, дитячих садочків та медичних закладів. Постраждав і пологовий будинок, в якому мала народжувати жінка. 

Так вона опинилася у Ніжині. Зізнається, це місто зовсім не любила, але тепер її ставлення змінилося. 

Під час вагітності у житті Вікторії сталося ще одне горе – втрата чоловіка, який загинув у цій повномасштабній війні захищаючи Україну і нас із вами. Так жінка стала вдовою. Але її життєва історія триває. Сьогодні вона мама прекрасної двійні.   

1

Її діти побачили світ у Ніжинському пологовому будинку. 

  • "Я завжди усім говорила – головне потрапити до хорошої людини. А якщо ця людина ще й лікар – це подвійний успіх. Я вважаю, що мені у цьому випадку пощастило. Пощастило мені і моїм дітям. З допомогою цих лікарів та цього пологового будинку ми з’явилися на світ. Тепер я мама двох прекрасних хлопчиків", - ділиться Вікторія. 

2

Ніжинський пологовий будинок один із тих медзакладів, яким опікувався благодійний фонд "280 днів". Команда відгукнулася на клич волонтерів Чернігівщини, представників громади, які і звернулися за допомогою. Це був єдиний пологовий, який продовжував приймати породіль,  які бігли від куль та обстрілів.  

Долаючи різні організаційні та логістичні труднощі, фонд передав медичному закладу необхідні медикаменти, товари загального вжитку та життєво важливу апаратуру (фетальний монітор - 2, пульсоксиметри монітори - 2, пульсоксиметри неонатальні - 2, інфузомати - 2), у тому числі, специфічну. А також зігріваючі матраци, що можуть підтримувати температуру тіла немовлят, що особливо критично для передчасно народжених дітей. 

Ця допомога стала можливою завдяки фінансовій підтримці ІСАР Єднання у межах грантової програми «Люди для людей». Тієї самої, яка була створена завдяки донатам небайдужих людей з усього світу, які підтримують Україну у цій війні.  

  • "У цьому важливому проєкті нас підтримала організація ІСАР Єднання. Саме вони були першими, хто відгукнувся на наш запит і надав нам фінансову підтримку на те, щоб ми закупили першу партію обладнання. Мабуть те, що нас найбільше надихає, кошти, що були виділені на цей грант – це кошти, які давали люди, звичайні люди з усього світу. Їм відгукнулися проблеми українців, відгукнулося те, що українські мами хочуть народжувати у себе в країні, хочуть мати найкращий старт у житті для своїх дітей, і ми неймовірно вдячні кожному, хто зробив цей внесок", - говорить директорка Благодійного фонду Олеся Азарова. 

3

Ми дякуємо усім людям світу за цю важливу підтримку та допомогу у той час, коли українцям/українкам понад усе важливо відчувати, що вони не самі. І ми таки не самі! Щиро вдячні, що попри велику відстань ви поруч, ви з нами!