fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

 

Ключові аспекти, матеріали та відео з Саміту запрошуємо преглянути на сайті нашої NGO Studio: 

https://studio.ednannia.ua/summit2022/

Громадянське суспільство в Україні – це унікальне явище. Воно давало про себе знати там, де багато хто був безсилий. Але не вони – активісти(-ки), волонтери(-ки), працівники(-ці) громадських організацій та благодійних фондів.  

З початку повномасштабної війни ОГС вкотре продемонстрували, що вони справжні титани, які здатні допомогти ЗСУ, підставити надійне плече державі та згуртувати мільйони людей у рідній країні та у всьому світі аби пришвидшити найважливіший день для усіх нас – перемогу над росією.  

За ці місяці повномасштабної війни організації громадянського суспільства зробили, здавалось би, неможливе – забезпечували армію усім необхідним, вирішували складні логістичні питання, ризикуючи власним життям евакуювали людей з найгарячіших точок та, долаючи складні логістичні виклики, доставляли гуманітарну допомогу туди, де вона була найбільш необхідна.   

У нас є величезна перевага над ворогом – це синергія, де кожен із нас є краплею, а разом – ми єдиний живий океан, якому під силу все! 

Саме тому ІСАР Єднання у партнерстві з Львівською обласною військовою адміністрацією для консолідації зусиль зібрали представників та представниць різних секторів – громадського, державного, органів місцевого самоврядування та міжнародних організацій. Важливий для усіх нас надійний міст партнерства будували на Саміті волонтерських та гуманітарних ініціатив, який проходив з 30 червня по 1 липня 2022 року на Львівщині. 

summit2

summit3

Важливість співпраці та взаємодії між ОГС та владою підкреслив і Президент України Володимир Зеленський, який передав вітання для організаторів та учасників/учасниць цієї події. 

  • «Тільки у тісній взаємодії, обміні успішним досвідом, співпраці, як між інститутами громадянського суспільства, так і громадськості з органами влади буде посилюватися робота народного тилу та волонтерського фронту в Україні», - уривок з вітання Президента.  

Ми зібрали в одному місці ключові аспекти, думки та пропозиції, які лунали під час Саміту. Найважливіше можна знайти та переглянути тут.

summit4

Саміт волонтерських і гуманітарних ініціатив у цифрах: 

  • 180 учасників та учасниць: представники(-ці) організацій громадянського суспільства, місцевої влади, донорських організацій 
  • 90 спікерів та спікерок 
  • 12 активностей під час заходу було проведено (панельні дискусії, круглі столи, презентації) 

Ключові теми, які обговорювалися на Саміті:  

  • Взаємодія волонтерських та гуманітарних ініціатив з органами влади  
  • Міжнародний український порядок денний: волонтери як агенти впливу  
  • Волонтерський менеджмент: управління мотивацією через підвищення професіоналізму  
  • Гуманітарна допомога до кордону та після: митниця, логістика, склади  
  • Облік та звітування про надання гуманітарної допомоги  
  • Е-волонтерство 

Окремі сесії Саміту ми присвятили обміну досвідом між учасниками(-цями), що є важливим елементом будь-якої діяльності. Цікавість в аудиторії викликали презентації «історій успіху», адже це чудова нагода налагодити живі контакти та запозичити у колег та колежанок успішні практики для своєї команди. 

Важлива частина події – навчальні блоки (кейси та міні-тренінги), де можна було отримати практичний досвід та знайти цікаві рішення для своєї організації чи ініціативи.  

summit5

summit6

Сьогодні Україні вкрай цінна підтримка міжнародної спільноти, яка допомагає нам на різних фронтах тримати удар, відстоюючи наші цінності та свободу, наше право на вільне щасливе життя. Тому на Саміті волонтерських та гуманітарних ініціатив були представлені донорські спільноти та проєкти міжнародної технічної допомоги. У свою чергу вони презентували свої пріоритети щодо співпраці з громадськими та благодійними організаціями.  

Дякуємо міжнародним спільнотам, що у цій війні ми не самі! 

Дякуємо усім, хто допомагає та підтримує нас! Дякуємо усім, хто нас слухає та чує! Дякуємо усім, хто поширює інформацію та розповідає про нас! Дякуємо усім, хто не байдужий до нас у цій війні! Ми разом! 

Саміт проводився ІСАР Єднання у партнерстві з Львівською обласною військовою адміністрацією за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», Посольства США в Україні та Європейського Союзу в межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства».