fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

   "Для мене “СпільноФонд” – це про підтримку і те справжнє людське, що хочеться дарувати кожному".

  "СпільноФонд” – це проєкт про партнерство і синергію. Завдяки цьому проєкту влада, бізнес і громада можуть гуртуватися, об’єднувати і розвивати свої  громади”.

   "Вдячний “СпільноФонду”, що дав мені приклади фандрейзингових кампаній, це дуже допомагає зараз під час війни».

  "Чому навчив мене “СпільноФонд”? Це перш за все, вірити в себе. Якщо ти віриш в себе, ти об’єднуєш навколо себе таких же людей. Тоді є спільна мета до успіху".

спільнофонд4

Діляться своїми враженнями активісти з громад, вони ж учасники проєкту “СпільноФонд", які об’єдналися, аби обмінюватися досвідом, успішними кейсами, навчатися самотужки залучати ресурси та втілювати корисні ініціативи у своїх громадах. Для цього у супроводі менторів вони вчилися проводити різноманітні заходи, ярмарки, веломарафони тощо.

У рамках проєкту “СпільноФонд” активісти з громад змогли подвоїти залучені ресурси, які вони спрямували на різні проєкти в своїх громадах. Фінансова складова проєкту виглядала так:

  • 1 035 000 грн - підтримка від USAID на створення проєкту СпільноФонд і навчання учасників
  • 1 546 962,48 грн – було залучено в громадах у результаті фандрейзингових кампаній учасників
  • 1 000 318,00 грн – дофінансування (грант) від Фонду "МХП-Громаді" на проєкти учасників

Результатом навчання стали – 28 успішних історій – фандрейзингових проєктів втілених  представниками територіальних громад Вінницької, Черкаської, Київської областей.

Кілька прикладів, що вдалося зробити завдяки навчанню та зібраним коштам:

Відкрити адаптаційно-ресурсну кімнату "Зробимо освіту доступною для всіх" у с. Олександрівка; креативний простір "HUB GARAGE" у с. Сальник; стоматологічний кабінет "Дитяча посмішка" у с. Яришів; простір "Відпочинок" у с. Рижанівка;  коворкінг центр "Громадський простір  у м. Звенигородка. Облаштувати спортивно-ігровий майданчик у с. Шевченкове; "Сучасний хореогафічний зал" у смт Катеринопіль тощо.

Спільнофонд2

Проєкт мав завершитися навесні 2022-го, та повномасштабна війна внесла свої корективи. І хоч хід проєкту сповільнився, однак результати приємно радують.

Це те до чого прагнули організатори, щоб проєкти для людей були реалізовані разом із людьми, а не без них. Щоб самі люди відчували свою відповідальність за те, як вони змінюють свої громади.

СпільноФонд у цифрах:

  • 28 реалізованих проєктів у 3-х регіонах України
  • 11 новостворених громадських організацій
  • 56 учасників_ць проєкту
  • 13 000 учасників_ць заходів проєкту
  • 28 організацій взяли участь
  • 420 залучених волонтерів_ок
  • 11 видів інструментів фандрейзингу

Візуалізація успішних історій тут.

«Це проєкт, який захоплює дух. Яким пишаєшся, що він був у нашому житті. Коли хочеш робити ще такий, то спочатку хочеться казати – ні, бо це стільки мороки і для нас і для вас, але коли бачиш ці результати, то варто робити», - говорить Олена Данілова, голова правління фонду громади «Подільська громада». 

Проєкт «СпільноФОнд» став можливим завдяки синергії Фонду громади «Подільська громада», Благодійного фонду «МХП-Громаді» за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Дивитися відео: