fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

З перших днів повномасштабної війни ІСАР Єднання надає інституційну підтримку громадським організаціям аби не лише посилити їх спроможність, а й масштабувати можливості допомоги якомога більшій кількості людей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Це допомога родинам, дітям, літнім людям, людям з інвалідністю, людям, які у цілях безпеки були змушені покинути свої домівки – переїхати в інші міста чи країни, це підтримка українців, чиє звичне життя зламала війна.

Завдяки інституційній підтримці організацій громадянського суспільства на суму 18 мільйонів гривень 1 мільйон 300 тисяч громадян по всій Україні отримають допомогу, яку у межах цього грантового конкурсу надають 15 організацій. Ці організації в свою чергу отримали змогу не просто продовжувати свою роботу в умовах війни, а масштабувати її, зробити ефективнішою та якіснішою, а також посилити власну спроможність для масштабнішої роботи. Кожен щоденний внесок – це чиєсь врятоване життя.

Інституційна підтримка надана ІСАР Єднання громадським організаціям та благодійним фондам за кошти Європейського Союзу допомогла масштабувати надання допомоги українцям у таких напрямках:

 

MicrosoftTeams image 76

Нині громадські організації та благодійні фонди надають допомогу людям у таких напрямках:

  • Розробка, адвокація та апробація алгоритмів для отримання відшкодування за пошкоджене і зруйноване житло громадянами та збільшення співфінансування для відновлення будівель. У цьому напрямку ефективно працює громадянська мережа «ОПОРА».
  • Фандрейзингові заходи в Європі для залучення коштів на гуманітарну допомогу, евакуацію тощо активно впроваджує ГО «Всеукраїнська асоціація музичних подій». У сфері міжнародного фандрейзингу, що допомагає надавати допомогу дітям, шелтерам, прихисткам, лікарням реалізовує проєкт БФ «Твоя опора». Також ці організації надають гуманітарну підтримку українцям на деокупованих територіях та допомагають їм евакуюватися на безпечні території для збереження життя.
  • Створення мережі інструкторів першого контакту - допомога людям, які отримали травму спинного мозку інтегруватися в цивільне життя. А також активна співпраця з ключовими установами по всій країні, які працюють з цим видом травм. Таку допомогу надає ГО «Всеукраїнське об’єднання осіб з інвалідністю «Група активної реабілітації».
  • Підтримка мереж організацій громадянського суспільства для координації допомоги людям з інвалідністю та дітям.  Цю сферу у межах грантового конкурсу охоплюють ГО «Боротьба за права», Громадська спілка «Українська мережа за права дитини».
  • Підтримка адміністрування та посилення спроможностей гуманітарних хабів для залучення та ефективного розподілу гуманітарної підтримки (у тому числі хабу для людей з інвалідністю). Цим займаються: ГО «Велика ідея», БФ «Співдія», БО «Центр волонтерства та захисту», ГО Вінницька міська організація соціального розвитку становлення окремих малозахищених категорій «Паросток».
  • Підтримку ветеранським просторам/центрам підтримки ВПО для збільшення їх сталості та подальшого перетворення в Центри стійкості громад надає ГО «Простір можливостей».
  • Вагітних жінок та пологові будинки, що постраждали від війни підтримує БФ «280 днів».
  • Консультаційна правова допомога з питань захисту своїх прав, відновлення порушених прав, які відбуваються у зв'язку з мобілізацією, проходженням військової служби, отриманням пільг та виплат тощо. Таку допомогу надає ГО «Юридична сотня».
  • Посилення організацій для відстеження потреб, забезпечення допомогою та гуманітарною підтримкою – БФ «Клуб Добродіїв» (допомога родинам з дітьми, які постраждали від повномасштабної війни та знаходяться на межі виживання). Також у цьому напрямку працює громадська організація «Україна без тортур», яка надає підтримку соціальним закладам: психоневрологічні інтернати, стаціонарні відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян, психіатричні лікарні, будинки-інтернати для громадян похилого віку та інвалідів, пансіонати для ветеранів війни і праці тощо.

MicrosoftTeams image 75

Інституційну підтримку ОГС для масштабування допомоги постраждалим від війни надано у межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки ЄС. 

#ПрямуємоРазом #TeamEurope #MovingForwardTogether #IsarEdnannia