fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

  • «З першого заняття я зрозуміла, що це те, що треба для моєї дитини».
  • «Це просто знахідка, це палочка-виручалочка для наших діток. Для мам».

Діляться батьки дітей з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень, які є підопічними благодійного фонду «Самостійність. Альтернатива. Майбутнє» (С.А.М).

Рисунок5

Діти з інвалідністю – на разі одна з самих вразливих категорій містян, які опинилися без підтримки спеціалістів та не мають змоги отримувати відповідну реабілітацію. Після того, як Ірпінь та Бучанський райони звільнили від окупантів і родини почали повертатися додому до свого життя, постало і питання відновлення надання соціальних послуг.

На разі в регіоні відсутній реабілітаційний центр, який би надавав системно послуги реабілітації дітям, корекційного навчання, денного догляду. Батьки позбавлені можливості залишити дитину на кілька годин, щоб вирішити нагальні питання. Багато хто з цих родин втратив житло, майно, роботу тощо.

-           «Державних таких центрів немає. Приватні мало хто може собі дозволити. Матеріально оплатити одне заняття хоча б раз на тиждень дуже дорого», - ділиться Анна Єщенко, мама особливої дівчинки Віки.

Проєкт «Наші люди» благодійного фонду «Самостійність. Альтернатива. Майбутнє» (САМ), який реалізується у межах проєкту "Швидка підтримка спроможностей громадянського суспільства діяти в надзвичайних обставинах", що впроваджується ІСАР Єднання став для них опорою та підтримкою. Проєкт включає в себе: надання послуг реабілітації та корекційного навчання за рахунок залучення фахівців з реабілітації, корекційних педагогів та психологів відповідного фаху.

Рисунок3

Рисунок1

У центрі створено два відділення. Перше відділення – корекційне. Тут під час індивідуальних занять з дітьми працюють логопеди, фіктолог, психолог, фізичний реабілітолог та інші фахівці.

Друге відділення – денний догляд. Тут у невеличних групках, від 7 до 10 осіб, за підтримки корекційні фахівців діти навчаються академічним та соціально-побутовим навичкам.

На разі під патронатом фонду у Центрі займається 20 дітей на місяць.

Рисунок4

  • «За місяць помітний прогрес. У неї значно покращилася мова, вона стала набагато швидше сприймати інформацію», - ділиться маленькими досягненнями своєї дитини, Євгенія Нєстєрова, мама дівчинки Світлани.
  • «Ми лише тиждень ходимо, ми ще новенькі в цьому центрі, але додому він йти не хоче».
  • «Мені, як мамі дуже хочеться, щоб нашим дітям запам’яталися радощі, щоб у них було наповнене, класне, свідоме та яскраве дитинство», - розповідає Марина Кучерява, мама Микити, засновниця БФ «С.А.М».

Реабілітація дитини на рік коштує 80 000-90 000 гривень для сімейного бюджету. Команда фонду полегшує цей фінансовий тягар родин.

Команда благодійного фонду «Самостійність. Альтернатива. Майбутнє» (С.А.М) мріє, що проєкт «Наші люди» стане сходинкою для відкриття масштабного центру надання соціальних послуг і згодом вони зможуть відкрити комфортний будинок підтриманого проживання.

Запрошуємо вас переглянути відеоролик про цю організацію та сім’ї з дітьми з інвалідністю, яких вона підтримує. Адже це команда однодумців, в чиїх родинах або у членів їхніх родин теж є діти з особливими потребами. Тому про проблематику, шляхи вирішення питань та найгостріші потреби у «С.А.М» знають із власного життєвого досвіду.

Відео виготовлено у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.