fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

29-30 березня 2023 року в Києві триває зустріч представників місцевих військових адміністрацій, центральних органів виконавчої влади та організацій громадянського суспільства.

Мета такого заходу - передусім посилити співпрацю та партнерство у виконанні Плану заходів до 2024 року щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки.

Оскільки розвиток громадянського суспільства не можливий без підтримки державних інституцій, то важливий діалог усіх секторів і представників різних органів влади національного та регіонального рівня.

Зустріч було організовано за ініціативи ІСАР Єднання у співпраці з Секретаріатом КМУ в рамках проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку».

Під час зустрічі увага була приділена різним інструментам підсилення співпраці громадської спільноти та органів влади, зокрема обговорили питання конкурсних процедур фінансової підтримки ОГС за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю та Міністерство ветеранів поділилися досвідом проведення конкурсів для організацій громадянського суспільства (ОГС) в 2023 році. Вони показали приклади запуску подібних конкурсів на обласному рівні.

Важливим також є аналіз викликів, з якими зіштовхнулися громадські організації та благодійні фонди, і який стан справ з розвитком громадських ініціатив на місцях. Тому зі сторони ІСАР Єднання було презентоване дослідження «Громадянське суспільство України в умовах війни-2022».

За ці два дні будуть напрацьовані конкретні кроки з реалізації завдань Плану заходів до 2024 року щодо реалізації Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на 2021-2026 роки.

Для ІСАР Єднання та проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» дуже важливою є ціль посилювати міжсекторальні зв’язки (ОГС, держава, місцеві органи влади), посилювати громадянське суспільство і такі майданчики для діалогу цьому позитивно сприяють.

MicrosoftTeams image 1