fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Організації громадянського суспільства можуть залучити державні кошти на надання соціальних послуг особам з інвалідністю. Цей ресурс має бути спрямований виключно на забезпечення найнеобхідніших потреб.

Як цю можливість реалізувати та податися на конкурс, ми говорили з представниками та представницями Міністерства соціального захисту під час вебінару "Фінансова підтримка громадських об'єднань для надання соцпослуг особам з інвалідністю".

Запрошуємо переглянути запис вебінару, аби ознайомитися з вимогами проведення конкурсу на отримання фінансування з державного бюджету на надання соціальних послуг https://fb.me/e/OMPtmZBp

MicrosoftTeams image 163

Зокрема ви дізнаєтеся про таке:

  • Проведення конкурсу: етапи та законодавчі вимоги (Постанова КМУ 1049). Про це розповіла Дарʼя Сидоренко, зовнішня консультантка, виконавча директорка Ліги сильних.

пра

- «Загальна рекомендація – заздалегідь підготуйте на власних комп’ютерах необхідну інформацію, аби під час заповнення заявки ви могли просто її копіювати. Це суттєво пришвидшить роботу і зробить подачу документів набагато зручнішою».

Переглянути/завантажити презентацію спікерки тут.

пра2

  • Як заповнити заявку в електронній системі проведення конкурсу. Це наглядно продемонстрував Сергій Карелін, експерт з Е-врядування.
  • Про конкурсну документацію та конкурсну пропозицію, зокрема про вимоги до громадського об’єднання розповіли Віталій Музиченко, генеральний директор Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю та Ольга Роденко, начальниця відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями.

ав

- «Фонд приймає конкурсні пропозиції від громадських об’єднань в електронній системі проведення конкурсу до 22 травня 2023 року. Фонд здійснює перевірку документів, наданих громадськими об’єднаннями та подає їх на розгляд конкурсної комісії. Одночасно формує конкурсну комісію з числа представників органів влади та представників громадськості. З червня розпочинається робота конкурсної комісії, йдуть засідання конкурсної комісії та відкритий захист конкурсних пропозицій. Орієнтовно з серпня визначаються переможці конкурсу та укладаються з ними договори. Далі - реалізовуються проекти громадських об’єднань».

Переглянути/завантажити презентацію тут.

Переглянути/завантажити презентацію тут.

  • Особливості підготовки кошторисів витрат та фінансова звітність. Цим під час вебінару поділилася Антоніна Кучеренко – начальниця відділу фінансування бюджетних програм.

пра3

- "Законодавча база, яку потрібно знати для складання кошторису витрат розміщена на сайті Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю в рубриці "Конкурс проектів-Електронний конкурс 2023-Нормативно-правові акти".

Ви можете знайти її за посиланням: https://www.ispf.gov.ua/diyalnist/monitoring-zahodiv-vgoi-perelik-profesij-utos-utog/e-konkurs-2023/n-p-akti

Переглянути/завантажити презентацію спікерки тут.

Більше інформації про конкурс – на веб-порталі Фонду https://www.ispf.gov.ua/  в рубриці "Конкурс проектів" в підрубриці "Електронний конкурс 2023".

Запрошуємо переглянути запис вебінару: