fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда – у вестибюлі станції метро «Золоті ворота» функціонує інтерактивна просвітницька виставка, яка розвінчує відомі фейки та маніпуляції, що роками працюють проти України.

Ця ХR-виставка докладно пояснює, як побудована система російської пропаганди та показує, до чого це може привести на прикладах війни.

вис1

У чому особливість виставки?

Постери + новітні технології = XR-виставка з елементами доданої реальності, що показує головні методи, прийоми та маніпуляції, які використовує російська пропаганда в інформаційній війні проти України.

Як працює виставка?

При наведенні смартфону мобільний додаток edAR активує плакати і виставка «оживає. Глядачі бачать 3D моделі, аудіо, відео та VR-портали, що разом спонукають до більш глибокого дослідження, занурення у тему та кращого запам'ятовування даних та фактів.

Завдяки додатку edAR можна поставити згорілий танк окупантів поряд з собою, побачити роботи Бенксі у Бородянці чи техніку окупантів на ЧАЕС.

Запрошуємо переглянути наш відеоролик про виставку, побачити як це виглядає і надихнутися на те, аби відвідати її.

Основна мета проєкту – навчити людей розрізняти маніпуляції та пропаганду, вміти розвінчувати фейки, аби захистити себе і своє інформаційне середовище.

Розробила цю виставку команда Валерія Коршунова з ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» у партнерстві з фактчекеркою Альоною Романюк (ініціатива «НотаЄнота») в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу, та за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики і підтримці КП «Київський метрополітен».

Організатори декілька років досліджували прийоми радянської та російської пропаганди та вирішили представити свої напрацювання в інтерактивному форматі.

вис3

вис4

Встигніть відвідати виставку до 24 травня у вестибюлі метро “Золоті ворота”. Вхід безкоштовний для всіх відвідувачів_ок Метрополітену.

Також запрошуємо долучатися до національного марафону з протидії російській пропаганді!

Більше інформації про виставку тут https://www.edar.app/

вис2

Проєкт розроблено ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» у партнерстві з ініціативою «НотаЄнота» в рамках проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Відео виготовлене у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).