fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

⏰13 жовтня, (так, зовсім скоро!) — наступний дедлайн для заявок на конкурс грантів для підтримки дослідницьких ініціатив ОГС. 

Встигніть запропонувати ваші дослідження з таких тем:


✔️євроінтеграція відповідно до пріоритетів Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС;


✔️повоєнне відновлення;


✔️ діяльність організацій громадянського суспільства під час війни;

✔️технічні спроможності громадської організації-заявника або інших організацій громадянського суспільства.

Детальніше про конкурc і як взяти участь ▶️ https://bit.ly/OHS-grants 

Цей конкурс завершується наприкінці листопада, тож це передостанній розгляд заявок від ОГС. 

🙌Чекаємо на ваші пропозиції, а тим часом про проєкти, які вже отримали підтримку в попередньому відборі:

🔳 Фонд розвитку громадських організацій «Західно-український ресурсний центр» / @zurc.ua дослідить трудові ресурси двох типів громад: прифронтової Балаклії Харківської області та тилової Новий Розділ на Львівщині; на основі цього аналізу будуть розроблені сценарії економічного розвитку громади у поствоєнний період. 

🔳 ГО «Простір можливостей» / @place.of.opportunities вивчить можливості та заходи на рівні громад — для підтримки ветеранів і ветеранок, їхніх родин. Дослідники також сформують ідеальний ветеранський профіль громади, що включатиме кращі практики, а також рекомендації щодо необхідних змін у такому різновиді соціальних послуг. Цей профіль і методику оцінювання буде запропоновано громадам по всій Україні.

🔳 ГО «Центр спільних дій» / CentreUA.org оцінить спроможність органів місцевого самоврядування ефективно врядувати в умовах війни. За результатами оцінки команда розробить рекомендації для створення системи підтримки ОМС у подальшому повоєнному відновленні. Дослідження охопить такі області: Дніпропетровська, Київська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська.

🔳 Центр фіскальної політики проаналізує особливості виплати заробітної плати з державного бюджету (всім людям, а не тільки державним службовцям). Під час аналізу організація зокрема прагне визначити причини того, чому в окремих установах та бюджетних програмах є значна частка коштів, які не виплачуються відповідно до планів видатків. Також команда удосконалить дашборд, який вона розробила раніше, — з інформацією про виплату заробітної плати з держбюджету, перетворивши його в онлайн-інструмент моніторингу видатків на виплату заробітної плати.

🔳 @PrismUA дослідить акторність України на шляху до членства в ЄС, як вона постає на рівні експертних сприйняттів у часи війни. Результати дослідження міститимуть практичні рекомендації, що сприятимуть інструменталізації української акторності на міжнародному рівні, у тому числі при адвокації європейської інтеграції України.

🔳 ГО «Агенція журналістики даних» / @TEXTY.org.ua вивчить наявні інціативи з реабалітації військових, щоб визначити їх першочергові виклики, зважаючи на масштаб проблеми в найближчі 5 років в ході повоєнного відновлення. Результати своїх досліджень організація представить зокрема в серії ґрунтовних статей про виклики і потреби таких ініціатив у різних напрямках.

🔳 Благодійний Фонд «Здорові рішення для відкритого суспільства» / @healthsolutions.ua сформує стратегічне бачення побудови в Україні єдиної системи реабілітації ветеранів війни та надання невідкладної психологічної допомоги на основі позитивного досвіду країн, що проводили (проводять) активні воєнні кампанії. Дослідники вивчать досвід інших країн і розроблять загальну модель для України, яка об’єднає реабілітацію, соціальний захист та інтеграцію ветеранів.