fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

Додайте заголовок Вебсайт

Журі конкурсу журналістських робіт на краще висвітлення теми відновлення України та євроінтеграції серед журналістів регіональних ЗМІ та місцевих видань «Відновлення України: шлях до єдності» визначило переможців. З-поміж 61 роботи, що були допущені до конкурсу, журі визначило по одній найкращій у кожній з чотирьох номінацій.   

У номінації «Найкращий аналітичний матеріал «Зміни у фокусі» переможцем визнано матеріал «Зруйнована ціла історія». Якою буде доля миколаївського ліцею №60?» (авторка - Юлія Бойченко), що опублікований у виданні «НикВести» (Миколаївська область) 2 квітня 2024 року.

У номінації «Найкращий репортаж «Об’єктивний погляд» найкращим визнано матеріал «Новоселівка: як живуть люди у модульному містечку, і кому вже встановили нове житло» (авторка - Наталія Найдюк), що опублікований у виданні «Сайт міста Чернігова - 0462» (Чернігівська область) 16 березня 2024 року. 

 У номінації «Найкращий матеріал молодого журналіста «Молода акула» (відзнака за матеріал на тему відбудови/відновлення України та євроінтеграції, створений молодими журналістами) найкращим визнано матеріал «Прощатись буде боляче, але ми готові». Що чекає на розбомблену будівлю палацу культури «Корабельний» в Миколаєві» (авторка - Аліса Мелікадамян), що опублікований у виданні «НикВести», (Миколаївська область) 12 березня 2024 року.

У номінації «Спеціальна номінація «Громадський вплив» найкращим визнано матеріал «На Сумщині пенсіонер встановив на своєму городі вітряки і забезпечує домогосподарство електрикою» (авторський колектив: журналістка Євгенія Павлова, відеооператор Вадим Бондарєв та творчий колектив КП «Телерадіокомпанія «Акцент» (директорка – Ганна Дяглева), що опублікований у офіційному ютуб-каналі ТРК Акцент НОВИНИ Шостка (Сумська область).

У номінації «Найкращий інформаційно-аналітичний блок «Візуалізація перетворень» переможець не був визначений журі, оскільки на номінацію подана лише одна робота, яка була дискваліфікована журі через невідповідність умовам конкурсу.    

Тож, ІСАР Єднання вирішив відзначити спеціальною премією роботу «Для відбудови Харкова необхідно розвивати громаду: розмова з місцевим урбаністом Павлом Храмовим» (авторка - Дар’я Лобанок) за найкраще висвітлення бачення перспектив відновлення українських міст з залученням громадськості. Робота була опублікована на незалежній медіаплатформі з Харкова «Ґвара Медіа» (Харківська область) 10 квітня 2024 року.  

Кожен з переможців у відповідній номінації та авторка, відзначена спеціальною премією ІСАР Єднання, отримають грошову винагороду.  

Вітаємо переможців конкурсу! Про час та формат церемонії нагородження переможців повідомимо окремо.   

Конкурс проводився в рамках проєкту «Зміцнення потенціалу місцевих і регіональних журналістів з інформування про відновлення та євроінтеграцію України», який реалізує ІСАР Єднання за фінансової підтримки Євросоюзу та Німецького фонду Маршалла США.