fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

DSC 4186

13 травня 2024 року у Пущі-Водиці відбувся старт Школи фандрейзингу.

На думку організаторів програми, навчання фандрейзингу є надактуальним у контексті війни в Україні й спаду динаміки волонтерського руху. То ж багато структур мають труднощі із залученням необхідних ресурсів на проєкти.

У відповідь на цей виклик ІСАР Єднання відкрив Школу фандрейзингу, мета якої – підготувати фахівців у сфері залучення фінансових ресурсів у громадський сектор, який втілює суспільно важливі проєкти. Крім того, ця освіта сприятиме сталому розвитку й зростанню потенціалу «третього сектору».

ІСАР Єднання отримав 241 заявку на навчання. Організатори відібрали 20 найбільш вмотивованих представників організацій громадянського суспільства (далі - ОГС) для участі у Школі.

У відкритті програми взяли участь представники громадських та благодійних організацій із Запоріжжя, Дніпра, Луцька, Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Чернівців, Хмельницького і Кропивницького, а також Київської та Харківської областей.

На початку навчання кураторка Школи, засновниця Інституту професійного фандрайзингу Світлана Куц закцентувала увагу учасників: «Люди дають людям для людей, і це один із ключових принципів фандрейзингу». Експертка звернула увагу на тому, що у центрі уваги будь-якої діяльності, спрямованої на залучення коштів, стоїть людина, її потреби і бажання.  

«Для мене важливим є залучення коштів для організації, а також передача набутих знань своїм колегам. Адже наша структура координує роботу 20 волонтерських груп, а це 120 людей», – поділилась своїми очікуваннями представниця БО «БФ «Станція «Харків» Алла Фещенко (м. Харків).

«Я з нетерпінням чекала на участь у Школі фандрейзингу від ІСАР Єднання, адже знаю про високу якість навчання», – додала делегатка ГО «Сила майбутнього» Світлана Лук'янченко (м. Дніпро).

Навчальна програма триватиме до кінця червня.

Школа фандрейзингу організована ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.