fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

DSC 2752

Міністерство у справах ветеранів України за підтримки ІСАР Єднання презентувало та обговорило проєкт Паспорта громади доступної для ветеранів війни. 

Це ще один новий стратегічний проєкт Мінветеранів, що створить умови для реалізації ветеранських політик в громадах через єдині підходи, чіткі та зрозумілі для ветеранів і ветеранок, членів їх родин та сімей загиблих Захисників і Захисниць та прості для впровадження на місцях.

Синергія органів центральної виконавчої влади, місцевого самоврядування та територіальних громад дасть якісний результат для створення усіх належних умов для повернення у цивільне життя відповідно до потреб та можливостей.

В.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун представив концепцію проєкту доступності громад та покроковий алгоритм дій його реалізації. За його словами, у Кабінету міністрів, Верховної ради, органів місцевого самоврядування є спільне завдання: сформувати єдине цілісне бачення ветеранської політики та дорожню карту її реалізації та надати інструменти для ефективного впровадження. 

“Діяти ми маємо за принципом: “Нічого без ветеранів для ветеранів”. Саме тому і цей проєкт також буде реалізовуватися на основі аналізу проблематики та потреб і серед них, зокрема, необхідність у медичному, психологічному, юридичному, інформаційному, освітньому забезпеченні. Водночас, ми розуміємо, що створення механізмів задоволення цих потреб і вирішення проблем лише на загальнодержавному рівні, не буде ефективним без залучення кожної з громад. Робота має бути скоординованою та спільною. І результатом буде досягнення  «ідеальної надцілі», коли кожна громада не лише розумітиме запит наших бенефіціарів, а й зможе підтримати їх на кожному етапі”, - зазначив Олександр Порхун. 

Під час відкриття виконавчий директор ІСАР Єднання Володимир Шейгус закцентував увагу учасників: "Ми точно знаємо, що жоден сектор окремо, зокрема громадянське суспільство, не зможе надати стільки можливостей, скільки здатні ми разом, працюючи спільно, об’єднуючи зусилля. ІСАР Єднання провів дослідження і з'ясував: 1000 організацій громадянського суспільства сьогодні працюють у ветеранському секторі. Понад 50 з них ми надаємо фінансову та консультаційну підтримку, супровід проєктів. ІСАР Єднання разом з донорами, представниками бізнесу і влади, органів місцевого самоврядування опікується потребами й запитами захисників і захисниць, які повертаються до цивільного життя. Це є довготривала та відповідальна місія, на шляху якої єднання зусиль і можливостей має тривати й посилюватися".

У презентації та обговоренні взяли участь народні депутати України, представники Уряду, ветерани та ветеранки, представники громад. 

Це перший публічний захід Міністерства у справах ветеранів України разом з партнерами щодо презентації проєкту спрямованого на впровадження ветеранських політик в громадах.

Захід організовано Міністерством у справах ветеранів України за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст (указати вид публікації) не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.