fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Дизайн без назви 3
За даними соціологічного дослідження, проведеного компанією Gradus Research у рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я, 71% українців перебуває у стані стресу або постійної тривожності, що суттєво впливає на якість життя та загальний добробут населення.  

ІСАР Єднання спільно з Міністерством соціальної політики України розпочинає цикл вебінарів про Центри життєстійкості. 

Центр життєстійкості – дружній, безбар’єрний простір, куди може звернутися кожен житель громади і отримати підтримку, послугу з формування життєстійкості та інші програми підтримки, наявні у громаді.  

Під час вебінарів досвідчені психологи, соціальні працівники, архітектори, дизайнери, комунікаційники, фінансисти та інші спеціалісти розкажуть детальніше, з чого почати планування та як реалізувати Центр життєстійкості у своїй громаді. Також, спікери поділяться досвідом, як надавати психологічну підтримку, комунікувати з відвідувачами та планувати бюджет Центрів, створювати простори взаємодії, зокрема з організаціями громадянського суспільства (ОГС).  

Під час першого вебінару в Домі громадянського суспільства архітекторки з урбан бюро Big City Lab Софія Брем та Марина Мельник презентували розроблений Путівник зі створення безбар’єрного простору Центрів життєстійкості для надання психологічної підтримки та волонтерства. У Путівнику зібрані практичні поради з організації простору. Запис вебінару можна подивитися на YouTube-каналі ІСАР Єднання: https://www.youtube.com/watch?v=CpsSKhvLcMA. Завантажити путівник можна за цим посиланням: https://www.msp.gov.ua/files/f_z/posibnik_cz.pdf.

Центри життєстійкості – пілотний проєкт Міністерства соціальної політики, який є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. Путівник зі створення Центрів життєстійкості створено урбан-бюро Big City Lab, на замовлення Міністерства соціальної політики, за фінансової підтримки агропромислового холдинга АСТАРТА-КИЇВ. 

Серію вебінарів організовано ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Зміст (указати вид публікації) не обов’язково відображає погляди ІСАР Єднання, погляди Агентства США з міжнародного розвитку або Уряду США.