fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

У 2023 році ІСАР Єднання розпочав пілотний навчальний проєкт для журналістів та журналісток місцевих та регіональних видань за підтримки Чорноморського Фонду регіонального співробітництва, проєкту Німецького фонду Маршалла США. Дві хвилі тренінгів мали на меті підвищити обізнаність медіа про європейську інтеграцію та відновлення України від наслідків війні.

Проєкт залучив 142 журналістів з усіх куточків України, які не тільки навчились розповідати громадам, як долучитись до процесів відновлення та ЄІ, а й познайомились з місцевими організаціями громадянського суспільства для подальшої взаємодії та співпраці.

Навчання проводили 17 експертів у сфері медіа, європейської інтеграції та відновлення, зокрема Віталій Портников, Сергій Сидоренко, Зоя Казанжи, Ярослава Прокопенко та ін.

Формат навчання передбачав поєднання лекцій та практикумів, тож наприкінці проєкту журналісти підготували більше 10 матеріалів про відновлення та євроінтеграцію, які опублікували у своїх виданнях.

Учасники та учасниці відзначили високий рівень організації події, цінність та експертність інформації від спікерів, а також інтерактивність формату події.