fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З лютого 2024 року ІСАР Єднання розпочав технічно адмініструвати грантовий конкурс «Толока ідей», «Ідеатон Мукачево», «Fundraiser Challenge 2023» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. В межах конкурсу ми надали підтримку 17 проєктам Дніпропетровської, Закарпатської, Запорізької, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Толока ідей

Дніпропетровська область:

БО «Благодійний фонд «Дихання сердець» створює мультимедійний простір з інноваційним навчальним комп’ютерним комплексом. Проєкт спрямований на соціальну згуртованість жителів міста Синельникове, особливо людей поважного віку, ВПО, дітей зі складними життєвими обставинами.

ГО «Центр захисту тварин «ЗООпатрон» працюють з безхатніми тваринами (собаки та коти), які є у місті Новомосковськ.

ГО «Імпульсар» втілює проєкт «Казки до чаю», застосовуючи арт-терапевтичні практики. Для учасників проведуть 20 майстер-класів зі складання казок, які формують навички командної роботи та пошуку можливостей виходу зі складної ситуації. Деталі будуть розміщені на сайті «Платформа МРІЙ».

БО «Благодійний фонд «НОВЕ-ЖИТТЯ» облаштовує безбар’єрний центр для вивчення та вдосконалення англійської мови у м. Синельникове, спрямований на дітей ВПО та соціально вразливі групи.

ГО «Всі квіти повинні рости» створює центр з надання домедичної та психологічної допомоги для молоді у м. Жовті Води. Проєкт спрямований на посилення безпекової спроможності громади.

Закарпатська область:

ГО «Карпатська агенція прав людини «Вестед» працює над створенням інклюзивно-інтеграційного безпечного дитячого відкритого простору у м. Ужгород. Після ремонту дитячий майданчик стане доступним для маломобільних груп.

ХБФ «Карітас-Закарпаття» проводить соціальні майстерні для осіб з інвалідністю, забезпечуючи їх інтеграцію в Ужгородську територіальну громаду та самореалізацію. Також це дозволить покращити їх рівень життя та соціального включення.

БО «Благодійний фонд «Гуманітарний центр «Совине гніздо» зміцнює соціальні зв’язки серед старшого покоління та підтримує їх фізичне та ментальне здоров’я у м. Ужгород. Проєкт «Соціум без вікових бар’єрів» включає майстер-класи, мінікурси з комп’ютерної грамотності, волонтерські курси крою та шиття, а також спільні заходи людей старшого віку з молоддю.

ГО «3.5 відсотків» облаштовує мистецький осередок на базі єдиної базової Мукачівської школи мистецтв ім. С. Мартона, де вже навчаються щонайменше 40 дітей ВПО. Проєкт спрямований на взаємодію місцевої молоді з дітьми ВПО через проведення спільних культурних імпрез, зокрема концертів та музичних майстер-класів.

ГС «Асоціація бізнесу Закарпаття» створює спортивний хаб «SportHub6571» для покращення фізичного здоров’я та спільної активності громади м. Ужгород.

Запорізька область:

ГО «Посестри» реалізовує психологічний проєкт підтримки волонтерів «ДОНАТ СОБІ». Ініціатива спрямована на емоційне відновлення волонтерів, учасників громадських організацій, активістів, які допомагаючи іншим, не встигають турбуватись про себе.

Полтавська область

БО «Благодійний фонд «Карітас Полтава» облаштовує центр розвитку дітей «Теплі обійми». У центрі будуть проводитись заняття з підготовки до школи для дітей дошкільного віку, а також психологічні тренінги та консультацій для батьків та дітей.

Сумська область

ГО «Реміснича артіль» втілює соціально-екологічний проєкт «Творча майстерня «Ремісник» у м. Глухів. У межах проєкту вони облаштують простір для проведення майстер-класів з народного мистецтва, праці з деревом та текстилем для школярів і їх батьків.

Харківська область

ГО «Клуб історичної реконструкції та середньовічного бою «Шарухань» надає дітям 6-18 років можливість відправитись у захоплюючу подорож у світ середньовічного бою та кочових племен через унікальний досвід історичних та навчально-розважальних рольових ігор.

Чернігівська область

ГО «Молодіжна організація «Ірис» облаштовує простір «Your Space» для творчої молоді селища Михайло-Коцюбинського, у якому вони створять ініціативи, які їх надихають та мотивують.

ГО «Молодіжна організація «Вереб» створять хаб 3D моделювання для підвищення соціальної згуртованості дітей с. Михайло-Коцюбинське та розвитку їх технічних навичок.

ГО «Майбутнє Коропщини» облаштовують молодіжний простір «Ідея-клуб» для посилення соціальної згуртованості на території Коропської селищної територіальної громади. Простір спрямований не тільки на змістовне дозвілля, а й на забезпечення потреб молоді, ВПО та соціально вразливих груп громади.

Конкурси проводились за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».