fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З лютого 2024 року ІСАР Єднання розпочав технічно адмініструвати грантовий конкурс «Зміцнення громадської безпеки та посилення взаємодії поліції та громади на засадах партнерства» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. В межах конкурсу у травні та червні 2024 року ми надали підтримку 31 проєктів ОГС, які зареєстровані у 11 областях України.

Громадська безпека і поліція

Дніпропетровська область

ГО «Руйнуємо стереотипи разом» реалізовує проєкт «Шкільний офіцер безпеки» у м. Кам'янське. Організація здійснює просвітницько-безпекову роботу, профілактику правопорушень серед учнів, застосовує відновні практики задля попередження конфліктів, правопорушень та інших негативних явищ, особливо в умовах воєнного стану в державі.

ГО «Громадська патріотична організація «Прометей» створює безпечний простір у громадських місцях Новомосковська, а також навчає основам першої домедичної допомоги персонал великих комунальних, освітніх, спортивних закладів, де постійно перебуває велика кількість людей.

ГО «Світ для людей» облаштовує укриття для мешканців села Миколаївка Софіївської громади на базі місцевого ліцею.

ГО Агенція регіонального розвитку «Партнерство Дніпропетровщини» встановлює у Софіївській громаді системи відеоспостереження «Смарт монітор», що дозволить швидко реагувати на випадки порушень закону.

Павлоградська міська ГО «Агенція економічного розвитку міста Павлоград» встановлює додаткове відео обладнання в місцях скупчення людей задля попередження скоєння злочинів та їх оперативного розкриття.

Донецька область

ГО «Ініціативний центр «Толока» підвищує спроможність пожежників-добровольців впроваджувати діяльність з реагування на виклики війни та забезпечувати підтримку частин ГУ ДСНС у Донецькій області.

ГО «Нова Дружківка» здійснює ресурсну підтримку пожежно-рятувальних частин в Дружківській та Олександрійській громадах, які впливають на розбудову сталих та безпечних територіальних громад в умовах повномасштабної війни.

Релокована з Донеччини ГО «Студія громадських жіночих ініціатив» підвищує рівень безпеки жінок та молоді в Миргородській громаді. Вона реалізовує освітні заходи з питань громадської безпеки, залучення жінок до розробки місцевого плану дій «Жінки, мир, безпека», а також створює  безпечний вуличний простір в селі Хомутець Полтавської області.

Закарпатська область

ГО «Ми є надія» облаштовує навігаційні вказівники для інформаційної безпеки та доступності міста Свалява. Це підвищить безпеку в місті, інформативність, доступність та простоту орієнтації, впізнаваність міста та створить туристичну привабливість для мешканців та гостей громади.

Запорізька область

ГО «Меліта» підвищує рівень безпеки закладів та установ, які надають послуги ВПО, ветеранам війни та членам їх родин у м. Запоріжжя. Організація проводить навчальні тренінги для фахівців та відвідувачів, а також встановлює системи відеоспостереження, які будуть стримуючим фактором для агресивних відвідувачів. Також ГО облаштує робочі місця «тривожними кнопками», вогнегасниками та аптечками.

ГО «Фонд розвитку можливостей» здійснює комплекс просвітницьких інклюзивних заходів з розвитку міжсекторального співробітництва заради зміцнення громадської безпеки в Запоріжжі.

Луганська область

Релокована з Луганщини ГО «Агенція місцевого розвитку м. Щастя» проводить групові просвітницькі заходи для ВПО Луганщини та місцевих жителів у змішаному форматі.

Миколаївська область

ГО «Сприяння розвитку Бузької громади «Наш Дім» облаштовує шкільне укриття як безпечний та комфортний простір та молодіжний центр на принципах гендерної рівності та соціальної інклюзії у селі Бузьке. Організація проводить навчання з надання першої домедичної допомоги та мінної безпеки, а також спільні заходи з поліцією для забезпечення громадського порядку та безпеки.

ГО «Разом ми сильні» підвищує безпекову обізнаність дітей Новобузької громади, проводячи тренінги у безпечному укритті на базі адміністративної будівлі міської ради.

ГО «Траєкторія успіху» встановлює системи відеоспостереження в 2 віддалених селах Галицинівської громади.

Полтавська область

ГО «Фонд підтримки студентської молоді» підвищує громадську безпеку та навчає учнів правилам пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту. Організація облаштовує безпекові класи, проводить літній табір «PROбезпеку Camp», підвищує кваліфікацію медичних працівників та членів робочої групи з громадської безпеки, а також навчає учнів «10 правилам безпеки під час війни».

ГО «Хорішки» створює умови для безпечного навчання учнів ліцею та вихованців дитсадка, облаштовуючи підвальне приміщення та проводячи навчальні заходи з питань безпеки.

БО «Благодійний фонд «MELEK» розробляє комплексний підхід до розв’язання проблем захисту життя та здоров’я людей, вдосконалюючи систему безпеки на водних об’єктах Лубенської територіальної громади.

ГО «Спілка випускників ПолтНТУ» проводить навчання представників учнівської та студентської молоді з безпекових та юридичних питань, а також втілює спільні проєкти у Полтавській області.

ГО «Центр розвитку та співпраці громад» проводить комплексне дослідження безпекової ситуації в Полтаві. ГО організовує освітньо-навчальні заходи для мешканців, розробляє інструкцій у випадку надзвичайних ситуацій. Також організація здійснює закупівлю техніки для мобільного хабу «Безпечне середовище» та облаштовує укриття у 3-х ОСББ.

ГО «Розвиток місцевих громад» забезпечує контроль за громадським порядком у Козельщинській територіальній громаді, встановлює камери відеоспостереження в смт Козельщина.

Харківська область

БО «Первомайський міський благодійний фонд «Джерело» посилює співпрацю громади, поліції та ДСНС у забезпеченні громадської безпеки, закуповуючи для поліції та ДСНС квадрокоптери.

Херсонська область

ГО «Моя громада – мій добробут» створює безпечне освітнє середовище, для унеможливлення проникнення сторонніх осіб на території освітніх закладів громади та для організації безпечного дозвілля дітей.

ГО «ДарТіль» облаштовує дві кімнати для поліцейських і громадян у приміщенні патрульної станції Чорнобаївської громади, з метою проведення лекцій щодо роботи офіцерів громади.

Чернівецька область

ГО «Майбутнє Хотинщини» облаштовує місця для зупинки безпековими елементами поблизу шкіл, де буде розміщений графік руху громадського транспорту та буде забезпечене освітлення у темний час доби.

ГО «Відродження МК» впроваджує єдиний комплекс відеоспостереження, програмно-апаратних та організаційних заходів для посилення безпеки населення, захисту об’єктів комунальної власності із забезпечення життєдіяльності громади, безпеки дорожнього руху у Мамализі.

ГО «Центр розвитку громад «Ідея.Дія.Результат» проводить інформаційні заходи, квести, виїзнї табори, а також встановлює камери відеоспостереження задля громадської безпеки.

ГО «Шировецька берегиня» встановлює освітлення на пішохідних переходах для підвищення безпеки пішоходів.

Чернігівська область

ГО «ІНАТОН» встановлює камери спостереження на території амбулаторії та молодіжного центру, з метою забезпечення безпеки персоналу та відвідувачів, ефективного контролю за подіями та реагування на можливі інциденти в селі Іванівка.

ГО «Сігма» вдосконалює матеріально-технічну базу кімнати безпеки та укриття в смт Михайло-Коцюбинськ. Організація встановлює автоматичну систему відкачування води та гідроізоляцію для забезпечення повноцінного проведення навчальних заходів у Мньовській гімназії.

ГО «Генерація успіху» облаштовує клас безпеки – місце, де учні навчаються важливим аспектам особистої, соціальної та цифрової безпеки у м. Прилуки.

Конкурс проводився за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.