fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З лютого 2024 року ІСАР Єднання розпочав технічно адмініструвати грантовий конкурс «Посилення соціальної згуртованості та активізації молоді» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. В межах конкурсу ми надали підтримку 21 проєкту ОГС, які зареєстровані у 9 областях України.  

Соц згуртованість молоді 1

Дніпропетровська область

БО «Благодійний фонд «Карітас Кам'янське» облаштовує інклюзивний простір-кафе для молоді з інвалідністю «Барви». Проєкт сприяє інтеграції, соціальній активності та професійній реалізації молоді з інвалідністю в громаді м. Кам’янське.

Запорізька область

ГО «Рідна стежка» проводить навчання з англійської мови та цифрової грамотності у громадах Запорізької області. Проєкт фокусується на навчанні та соціалізації різних вікових груп, включаючи підлітків, дорослих та літніх людей, з акцентом на цифрову грамотність та сприяння соціальній згуртованості через культурні заходи.

БО «Запорізький благодійний фонд «Єврейський Общинний центр Мазаль ТОВ» підтримує діяльність інклюзивного креативного простору – майданчика для змістовної інтеграції вразливих верств населення, людей з інвалідністю, молоді та ВПО шляхом проведення полікультурних діалогових програм у Запоріжжі.

ГО «Агенція розвитку Мелітополя» реалізовує школу підприємницької діяльності для переселенців для посилення потенціалу працевлаштування ВПО та створення додаткових робочих місць. Організація облаштовує школу на базі коворкінгу для підприємців.

ГО «Кирилівська громада» облаштовує у Запоріжжі центр для фізичної реабілітації та соціально-психологічної адаптації дітей з особливими освітніми потребами та інвалідністю з числа ВПО та інших громад.

М. Київ

ГО «Луганська обласна організація «Асоціація жінок, молоді, родин з інвалідністю Східного Донбасу – Схід» сприяє соціальній згуртованості в громаді, порозумінню, розвитку толерантності та захисті прав молоді, їх родин ВПО, шляхом організації спільних соціокультурних заходів, проведення опитування та врахування їх результатів в програмах громади.

Луганська область

Релокована ГО «Кремінська бізнес-асоціація» створює платформу соціальної взаємодії молодіжних ініціатив в м. Рівне. Проєкт має на меті залучення та розвиток молоді, зокрема  місцевої та ВПО, через освіту, самовираження та соціальну згуртованість.

Релокована ГО «Агенція регіонального розвитку Луганської області» сприяє адаптації та підтримку морального, психологічного та фізичного стану понад 29 тисяч ВПО у м. Кам’янське Дніпропетровської області. Організація облаштовує діалоговий майданчик для обговорення конфліктів, взаємодії з приймаючою громадою і самореалізації.

Релокована ГО «Світло культури» з Лисичанська проводить заходи для ВПО та місцевих мешканців у м. Дніпро. Проєкт має на меті створення відкритого та сприятливого простору для соціального згуртування.

Релокована ГО «Центр стійкого місцевого розвитку «Синергія» реалізовує проєкт для молоді з Кремінської та Попаснянської громад, що виїхали після повномасштабного вторгнення, та включає тренінги з лідерства, реалізацію молодіжних ініціатив у приймаючих громадах, та стратегування на тему молодіжної політики з підсумковим форумом у Дніпрі.

Миколаївська область

ГО «Активні розумні талановиті амбіційні» облаштовують мультфункціональний простір для молоді в с. Актове для активізації та соціалізації молоді через освітні заходи та дозвілля.

ГО «Миколаївський кризовий медіацентр» реалізовує школу громадської журналістики «Про що Миколаїв». Проєкт має на меті залучення активної місцевої молоді та ВПО, що проживають на території Миколаєва, до проходження освітнього курсу з основ журналістики, фактчекінгу, медіаграмотності, фотографування та створення відео.

Полтавська область

Полтавська філія Суспільної служби України згуртовує та мотивує до соціальної активності молоді Полтави та ВПО інструментами сучасного документального театру.

ГО «Перекладачі жестової мови та людей з інвалідністю «Міст» проводить інформаційно-просвітницькі заходи для руйнування стереотипів і підвищення соціальної згуртованості молоді – місцевої, ВПО, а також молоді з інвалідністю у Полтаві.

Сумська область

ГО «Молодіжна організація «Офіс розвитку молоді» реалізовує проєкт зі сприяння соціальній згуртованості молоді через вуличні та внутрішні заходи з використанням спортивного обладнання та настільних ігор у м. Охтирка.

ГО «Центр розвитку вуличних культур» створює та адмініструє онлайн радіо «Вайб». Це медіаплатформа  для Охтирської та Чернеччинської громад, спрямована на об’єднання жителів через висвітлення локальних подій, популяризацію української музики та розвиток громадськості, використовуючи сучасні інтернет-технології для трансляції та співпрацю з місцевим бізнесом та радіостанціями.

ГО «Міжрегіональний інститут розвитку громад» реалізовує проєкт       «Хаб ідей» у Центрі підтримки ВПО Конотопської громади, підвищуючи рівень активності та соціальної взаємодії між ВПО та місцевими жителями.

Чернівецька область

ГО «Народний дім Глибоччини» проводить навчання для взаємодопомоги, самозарадності, пошуку внутрішніх ресурсів та соціальної адаптації ВПО у Глибоцькій ТГ.

Чернігівська область

ГО «Демократичний вибір» реалізовує проєкт «Майстерня ідей», який створює креативний простір у Михайло-Коцюбинському будинку культури для підтримки психічного здоров’я та соціальної активізації дітей, молоді та інших мешканців громади, постраждалих від війни, через мистецтво, майстер-класи та психологічну підтримку.

Чернігівська міська БО батьків і дітей інвалідів з дитинства «Логос» залучає молодь до спілкування та співпраці з людьми з інвалідністю, створивши інклюзивне коло спілкування у проєкті «Молодіжне коло єднання».

ГО «Асоціація родин, що виховують дітей з інвалідністю «Світанок» облаштовує інклюзивну майстерню для дітей та молоді з інвалідністю на базі комунального закладу у м. Прилуки. У майстерні діти та підлітки з інвалідністю створюють креативні та екологічно чисті торбинки багаторазового вжитку.

Конкурс проводився за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Урядів Данії та Королівства Нідерландів.