fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З лютого 2024 року ІСАР Єднання розпочав технічно адмініструвати грантовий конкурс «Соціальне підприємництво в громадах, постраждалих від військової агресії» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. В межах конкурсу ми надали підтримку 9 проєктам ОГС, які зареєстровані у Полтавській, Харківській, Чернівецькій та Чернігівській областях України. 

Соцпідприємництво 1

Полтавська область

ГО «Вперед до успіху» облаштовує фотокімнату «Спалах» з метою отримання доходу та допомоги пільговій категорії населення отримувати послуги в Полтавській громаді, а також забезпечити споживачів високоякісними послугами.

ГО «Осередок ініціатив Опішнянської громади» створюють соціальне підприємництво підприємства з надання послуг організації заходів «Dream holiday». Підприємництво спрямоване на покращення якості життя жителів громади, зокрема для дітей та їх батьків.

ГО «Інша Жінка» створила соціальне підприємництво в сфері надання послуг з тимчасового нагляду за дітьми для працюючих мам. Організація також проводила розвиткові заняття у м. Кременчук.

Харківська область

ГО «Правозахисний центр «Правніка» реалізовує проєкт «Шалений Бобер», який сприятиме покращенню екологічного стану громади, зокрема очищення територій захаращення та використання населенням екологічного палива. Організація популяризує серед населення культуру бережливого ставлення до природних ресурсів та використання альтернативних видів палива.

ГО «Східноукраїнський центр підтримки жінок «Майстерня щастя» спрямовує зусилля на ментальне відновлення та психологічне розвантаження жінок та дітей Миргородської громади, зокрема ВПО. Організація проводить майстер класи з ІЗО-терапії, фото-терапії, глино-терапії у арт-студії в м. Харків з супроводом досвідченого ментора.

Чернівецька область

ГО «Фонд «Буковина інноваційна» сприяє інтеграції дітей ВПО у місцеві громади, організовуючи спільні заходи, зокрема з основ економіки, соціального підприємництва, а також проводить практичні заняття з профорієнтації.

Чернігівська область

ГО «Українська монолітність» посилює спроможності Чернігівської громади у відновленні та інтеграції вразливих верств населення через вплив діяльності соціальних підприємств.

ГО «Розквітай» облаштовує міні-пральні «Б’юті Фрі» на території Городнянської громади для багатодітних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, з метою покращення рівня якості їх побуту.

ГО «Центр громадських ініціатив «Разом краще» проводить клуб англомовного читання «Tea Time Tales», з метою сприяння соціальній інтеграції учнівської молоді з числа ВПО в Прилуцькій громаді. Клуб функціонує на базі соціального підприємства – студії англійської мови «YES!» у селі Гнідинці.

Конкурс проводився за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».