fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Мета грантового конкурсу – підтримати і подбати про організації, які працюють в гуманітарній сфері і допомагають людям в умовах війни. Базова підтримка відрізняється від проєктної. Базова підтримка надається для сприяння організації у постійній роботі, яку вона проводить, відповідно до її місії або основного напрямку. Організація-заявник має самостійно визначитися з тими напрямками, які потребують фінансування та скласти заявку й бюджет, виходячи зі своїх пріоритетів.

Базова підтримка

Протягом 2023 року ми підтримали діяльність 35 неурядових організацій, яким, у свою чергу, вдалось надати гуманітарну допомогу 606 тис. українцям, а також  більше 780 тис. консультацій та послуг, евакуювати більше 2 тис. людей і понад 200 тварин, а також повернути майже 3 тис. безвісти зниклих під час війни. Завдяки тому, що ми підтримували адміністративну та оперативну діяльність організацій, вони зміцнили свою інституційну спроможність, підвищили ефективність роботи та збільшили обсяги допомоги:

Вінницька область

БО МБФ «Без кордонів» надала гуманітарну допомогу (продукти харчування, ліки, одяг, товари домашнього вжитку, предмети гігієни) внутрішньо переміщеним особам (ВПО) Вінниччини та соціально вразливим категоріям населення Вінницької та Київської областей, жителям прифронтових громад Харківської області (передусім дітям) та лікарням у Вінницькій, Харківській та Київській областях. З 26.07.2023 по 26.01.2024 допомогу отримали 6724 особи, з них 3280 жінок, 3036 чоловіків та 408 дітей.

БО БФ «Подільська громада» надала допомогу медичним закладам, громадським організаціям, благодійним фондам, соціальним установам, старостинським округам, освітнім закладам. Понад 45 організацій змогли підтримати більш ніж 1700 осіб, зокрема вразливих категорій населення, ВПО та людей з інвалідністю. Допомога включала продукти харчування, засоби гігієни, медичне обладнання, функціональне обладнання та меблі.

БО МБФ «Фундація друзів України» надала різносторонню допомогу Магальському дитячому будинку-інтернату: організацію ремонту, закупівлю техніки, довгострокове лікування в ОХМАТДИТ та оплату операцій і реабілітації трьох дітей у важкому фізичному стані. Також надавали гуманітарну допомогу дітям з шелтеру "Місто Добра" (м. Чернівці), дітям ВПО та неповнолітнім, які постраждали від війни. Психологічну підтримку отримали 148 осіб, загалом надано 402 психологічні послуги (індивідуальні консультації, групові сесії та групи підтримки з проживання горя та втрати).

Волинська область

ГО «Українська асоціація захисту здоров'я «Марлог Кадуцей» займалася видачею гуманітарної допомоги переселенцям з зон бойових дій, населенню деокупованих регіонів України, пацієнтам лікарень та шпиталів, а також постраждалим від бойових дій. Вони надали засоби гігієни, продукти харчування, одяг, медичне обладнання та медикаменти. Загалом забезпечили 1100 продуктових наборів для ВПО, дитячим харчуванням 18 000 сімей на сході України, 70 тонн медичних вантажів та 40 тонн одягу для ВПО.

Дніпропетровська область

ГО «Об'єднання відповідальних громадян» надала гуманітарну допомогу щонайменше 7000 ВПО у Кривому Розі та мешканцям прифронтових і деокупованих територій. Особливу увагу приділили людям передпенсійного та пенсійного віку, родинам з дітьми та людям з інвалідністю.

БФ «Шелтер Плюс» надав 1330 особам послуги хостелу, пральні, пункту видачі одягу та взуття.

ГО «Егіда-Центр» у пункті прийому переселенців «Народний Дім» займається первинною оцінкою потреб ВПО, перенаправленням до потрібних спеціалістів та наданням благодійної допомоги у вигляді продуктів харчування, одягу, постільної білизни та засобів гігієни. Загалом допомогу отримало 20 920 осіб.

Нікопольський регіональний БФ «Дітям Нікополя» надав гуманітарну допомогу 3585 родинам ВПО та родинам з дітьми, що перебувають у зоні бойових дій. Також допомогли у лікуванні 18 онкохворих дітей та дорослих.

Донецька область

БО БФ «Карітас Краматорськ» надавав самотнім людям похилого віку, важкохворим та особам з інвалідністю послуги соціального супроводу та організації власної життєдіяльності в рамках програми «Догляд вдома». Вони також надавали гуманітарну допомогу: продуктові та гігієнічні набори, спальні мішки, теплі ковдри, взуття, солодощі та опалювальні матеріали. Допомагали з ремонтами пошкодженого житла внаслідок обстрілів.

«Клуб рибалок України-Юей Фішинг Клуб» надавав психо-соціальну допомогу, провів заходи з запобігання ГЗН, психологічні групові та індивідуальні сесії, освітні заходи. Вони також займалися пошуком зниклих безвісти та возз'єднанням сімей, проводили тренінги для батьків та опікунів дітей з інвалідністю, тренінги з мінної безпеки та надання першої медичної допомоги. Допомогу отримало 1776 осіб, евакуйовано 208 осіб через Гарячу лінію.

Закарпатська область

ГО «Я допоможу» надавала безкоштовну допомогу людям, які стали жертвами війни, через забезпечення тимчасового прихистку, психологічну підтримку та допомогу в пошуку роботи.

Запорізька область

БО «Благодійний фонд «Допомога Нації» забезпечував мирних жителів Запорізької області гуманітарною допомогою.

ГО «Вивеземо» надавала гуманітарну допомогу у прифронтових селах Запорізької області: продуктові набори, одяг, засоби гігієни та медикаменти 4130 особам. Вони також надали допомогу ВПО у Черкаській області: гуманітарні набори, одяг, засоби гігієни, ліки 5550 особам та евакуювали 2087 осіб і 207 тварин з прифронтових територій.

БО «ЗБФ «Єврейський Общинний центр Мазаль ТОВ» забезпечив надання гуманітарної допомоги 2591 особі у вигляді продуктових і гігієнічних наборів, канцтоварів та паливних брикетів. Первинну психологічну консультацію отримали 218 осіб.

Київ

БФ «Сапорт Херсон» надав допомогу близько 50 000 осіб, включаючи 7128 продуктових наборів, 3890 наборів з товарами першої необхідності, 1809 наборів з особистою гігієною та 1850 наборів з побутовою хімією. Вони також провели 7 заходів та більше 30 майстер-класів.

ГО «ВО «Патріот» надала різноманітні послуги: безкоштовне проживання в шелтері "Патріот" у Запоріжжі, одноразове харчування, участь у заходах та гуманітарну допомогу мешканцям прифронтових міст та ВПО.

БО «Фундація Катерини Осадчої» надавала консультативну підтримку родичам та близьким зниклих безвісти, займалася пошуковими активностями та адвокаційними заходами.

БО БФ «НАГД «ЗДОРОВІ» здійснила 1070 відвантажень гуманітарної допомоги у 355 медичних закладів, охопивши 12% усіх медичних установ України.

ГО «Хелп Піпл» евакуювала мирних жителів з "гарячих точок", доставляла гуманітарну допомогу та надавала подальшу підтримку переселенцям з районів активних бойових дій.

БО «БФ «СпівДія» підтримувала молодіжні центри та молодіжні громадські організації, надаючи гуманітарну, психологічну та юридичну допомогу, кар'єрні консультації та менторство для ВПО.

ГО «Громадський рух «Жіноча сила України» надавали соціально-психологічну підтримку членам родин військовослужбовців, підтримку жінок і дітей у складних життєвих обставинах, розробляли просвітницькі матеріали та проводили навчальні заходи.

Київська область

БФ «Твоя опора» надавав соціальні послуги, послуги психоемоційного відновлення, працевлаштування та сприяв доступу до медичної допомоги. 320 осіб отримали медичну допомогу, 730 ВПО взяли участь у психосоціальних заходах, 605 дітей ВПО стали учасниками освітньо-розважальних заходів, 63 осіб було працевлаштовано, 319 отримали соціальні послуги. У партнерстві надавалась юридична допомога та інформація про торгівлю людьми. В межах донорської підтримки проведено ремонтні роботи.

Львівська область

ГО «Спільноти самодопомоги» надавали медичну та гуманітарну допомогу за прямими запитами від лікарів та через гуманітарні організації. Відправлено 20 посилок з медикаментами, тактичною медициною, одягом та дитячим харчуванням загальною вагою 263,2 кг. 307 дітей ВПО і загиблих Захисників отримали різдвяні книжки.

ГО «Нескорені» забезпечили гуманітарною допомогою цивільне населення прифронтових зон та ВПО у Львові. Допомогу отримали 3850 осіб.

БО «Центр волонтерства та захисту» сортували і пакували гуманітарну допомогу, включаючи продукти, медикаменти, одяг, та забезпечували її доставку на прифронтові території. Надавали тимчасове проживання і харчування ВПО, а також соціальну підтримку і медикаменти. Допомогу отримали 325 688 осіб, з яких 77 проживали у прихистках фонду.

Сумська область

БО «БФ «Дзеркало добра» підтримували мешканців прикордонних територій Сумської області, надаючи їм продукти харчування, засоби особистої гігієни та одяг.

Харківська область

БО «Благодійний фонд «Нове місто» надавали допомогу у вигляді продуктових наборів, засобів особистої гігієни, медикаментів, одягу та дитячого харчування для 4968 осіб. Отримано 8000 кг допомоги.

ГС «Волонтерське об'єднання «Харків» забезпечували 6000 осіб продуктами харчування та іншими предметами першої необхідності.

БО «БФ «Безпечне небо» надавали продуктові набори, засоби особистої гігієни, хліб, постільну білизну, ліки, матраци, дитячий зимовий одяг та дитяче харчування для 71 915 осіб.

ХМБФ «Тимур» створили Арт-сховище «Культура», де проводили благодійні вистави, інтерактивні вистави у Харківській та Донецькій областях, а також адресну доставку гуманітарної допомоги незахищеним мешканцям та людям похилого віку.

ГО «ЦНГД «Волонтер-68» надавали щомісячний догляд, патронажні послуги для літніх людей та осіб з інвалідністю, організували роботу колл-центру для надання гуманітарної допомоги та логістики евакуацій.

Херсонська область

ГО «Білозерський центр регіонального розвитку» здійснили 12 дистрибуцій гуманітарної допомоги для вразливих верств населення, включаючи їжу, одяг, взуття, ковдри, простирадла, рушники, подушки, розхідні матеріали, радіатор та іграшки.

Черкаська область

ГО «СІЧ» надавали одяг, набори для немовлят, дитяче харчування, засоби гігієни для переселенців, доставляли гуманітарний вантаж у прифронтові території, а також забезпечували гарячими обідами переселенців-волонтерів.

Чернівецька область

БО «БФ «Порятунок України» забезпечували сталу роботу прихистку для ВПО.

ГО «Буковинська медична громада» забезпечували адресну доставку продуктових наборів, соціально-правові консультації та організовували психологічно розвантажувальні заходи.

БО «БФ «Фрідом Траст» надавали гуманітарну допомогу постраждалим від війни, закладам для дітей з інвалідністю, забезпечували евакуацію маломобільних людей та їх родин з прифронтових зон.

Конкурс проводився у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).