fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Грантовий конкурс «Твори Дім громадянського суспільства» має на меті інституційну підтримку інфраструктурних ОГС для посилення спроможностей громадянського суспільства України.

Інфраструктурні організації в даному контексті означають громадські чи благодійні організації, які надають послуги в сфері зміцнення потенціалу інших неприбуткових організацій. 

Твори Дім

Реалізація підтриманих нами проєктів сприяла зростанню кількості  проактивних осередків громадянського суспільства у громадах, соціальній згуртованості та включеності громадян у суспільне життя. Понад 200 релокованих громадських та благодійних організацій та ініціативних груп, зокрема ветеранські та волонтерські спільноти отримали доступ до послуг з організаційного розвитку: навчання, менторської та консультаційної підтримки, а також можливості для активного мережування та взаємодії:

Вінницька область

ГО «Освітній простір 2.0» сприяв посиленню спроможності та самозарадності громадянського суспільства Вінницької територіальної громади шляхом створення можливостей для організаційного розвитку та міжсекторальної взаємодії через навчальні тренінги, консультації та заходи з мережування.

Фонд громади «Подільська громада» створив у територіальних громадах платформи взаємодії шляхом підсилення організацій або ініціативних груп, які матимуть навики визначати актуальні потреби громади, якісно реалізовувати проєкти, взаємодіяти з бізнесом та застосовувати фандрейзингові інструменти завдяки комплексному навчанню, обміну досвідом та менторингу.

ГО «Плай» надав можливості для розвитку та реалізації проєктів 10 культурним релокованим, новоствореним і локальним ОГС, 10 незареєстрованим мистецьким спільнотам і 100 митцям на базі культурного простору «ПІЧ» у м. Вінниця.

Дніпропетровська область

БО «БФ «Сейвпісінюай» спряв організаційній спроможності 24-х волонтерських організацій та ініціатив через проведення двох тренінгів-інтенсивів «Інститут волонтерів 1.0» та надання їм посттренінгових консультацій задля підвищення якості їхньої роботи та надання послуг постраждалому від війни населенню.

Донецька область

ГО «Точка доступу» підтримав інституційної спроможність релокованих ОГС Донецької та Луганської областей у адаптації до викликів воєнного часу. Основними отримувачами послуг були представники та представниці організацій громадянського суспільства та волонтерських/ініціативних груп з цих областей.

Київ

ГО «Простір можливостей» посилив сталість й самозарадність ветеранських і волонтерських організацій, забезпечуючи їм доступ до найкращих послуг і сервісів, інформаційної та консультаційної підтримки. Це допомогло організаціям розвиватися, задовольняти зростаючий через війну запит на підтримку, досягати своїх цілей, реалізовувати програми та вирішувати проблеми бенефіціарів, громад і країни.

Київська область

ГО «Фастів Тім» посилив спроможності ОГС через доступ до необхідних в умовах воєнного стану послуг та сервісів шляхом створення у Фастові єдиного центру розвитку громадської активності.

ГО «Асоціація відкритих даних» розробив і втілив тренінгову програму з комплаєнсу для ОГС, а також сприяв розбудові коаліції громадських організацій для участі у адвокаційній кампанії з відновлення доступу до відкритих даних, що посилило стійкість ОГС та їхню спроможність брати участь у прозорому відновленні України.

Львівська область

ГО «Європейський Діалог» залучив 10 локальних ОГС для вирішення нових викликів для громад Львівщини шляхом посилення їх організаційної спроможності та реалізації заходів з інтеграції ВПО у суспільне життя громад.

Рівненська область

Рівненська обласна організація ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» сформувала мережу спроможних та дієвих організацій громадянського суспільства у Рівненській області через підвищення рівня компетенцій представників ОГС у громадах області в напрямках організаційного розвитку та співпраці із ОМС.

Тернопільська область

ГО «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» підвищив інституційну спроможність ОГС з 8-ми областей заходу України, а також сприяв збільшенню кількості громадських активістів та їхньої еволюції у ОГС через спільне навчання та консультації.

Конкурс проводився у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).