fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Окрім того, що фандрейзинг – ефективний робочий інструмент, це ще й поле для цікавих експериментів, досліджень та креативу. Адже цей інструмент у різних руках працює по-різному. Саме тому не існує єдиної універсальної методики його використання. Проте, є цілий ряд корисних матеріалів та посібників, до яких можна звертатися у своїй роботі та водночас надихатися на інноваційні рішення.


ПОСІБНИК «НАВІГАТОР ДЛЯ ФАНДРЕЙЗЕРА» - про відносини між людьми та людські стосунки.
Посібник для тих, хто шукає прийоми забезпечення базового або стартового фінансування для своєї громадської організації або ініціативи. Тут ви знайдете інструменти для фандрейзинга від різних категорій донорів, інструменти залучення ресурсів від приватних осіб. Дізнаєтеся як використовувати популярні ресурси збору коштів в Інтернеті, а на карті донорів зможете прокласти оптимальний маршрут до майбутньої стійкості. Познайомитеся зі світовими трендами етичної поведінки фандрейзингу та знайдете поради щодо успішності поступу до самовдосконалення.
Посібник створено ГО «Точка доступу» у рамках проєкту «Створення та інституційний розвиток мережі Громадських організацій ХАБів».

Прочитати чи завантажити посібник можна тут.


ФАНДРЕЙЗИНГ, АБО ЗАЛУЧЕННЯ РЕСУРСІВ ДЛЯ ІДЕЙ ТА ПРОЄКТІВ – короткий практичний посібник для планування фінансової діяльності громадських організацій.
Це практичний гайд для мрійників та мрійниць. Тут ви знайдете приклади, підказки, пам’ятки, чеклісти, таблиці. Дізнаєтесь як безпомилково упізнати свого донора, як правильно скласти бюджет, фандрейзинговий план організації, провести успішну фандрейзингову кампанію, залучити зацікавлених сторін. Мапування активів, оцінка наявних і майбутніх ресурсів, картування донорів, аналіз фінансового середовища, база проєктів, джерела натхнення - теж тут.
Видання підготовлене громадською організацією «Стратегії та технології ефективного партнерства» (ГО «СТЕП») у рамках проєкту «Зміцнення демократичного врядування, що реалізується за підтримки National Endowment for Democracy.


Посібник тут.

ПРОЄКТНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ У ДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ - посібник створено для навчання представників громадських організацій, ініціативних груп, активістів громад.
Допоможе у плануванні діяльності, реалізації проєктних ідей, а також буде корисним для забезпечення сталості громадських організацій. У цьому посібнику ви знайдете інформацію від стратегічного планування та проєктної діяльності, до комунікаційної складової, фінансової сталості та налагодження системи моніторингу та оцінки.
Посібник підготовлено у межах проєкту «Через підвищення потенціалу місцевих громадських організацій – до розвитку громад», що реалізується ПОБФ «Фонд розвитку громад «Ініціатива» у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримку Європейського Союзу.


Посібник тут.

ПОСІБНИК З ФАНДРЕЙЗИНГУ ДЛЯ БІЗНЕС ОБ’ЄДНАНЬ
Посібник для керівників бізнес об’єднань, представників(-ць) неприбуткових організацій, фахівців(-чинь) із фандрейзингу.
Тут ви знайдете відповіді на запитання – як підготувати та написати грантову заявку для міжнародних донорських структур. Але й не тільки. Якщо ви цікавитесь питаннями залучення грантових коштів та управлінням проєктами неприбуткових організацій – для вас він теж стане у нагоді.
Матеріал підготовлено в рамках проєкту Програми розвитку ООН в Україні «Зміцнення бізнес-об’єднань малих і середніх підприємств», що впроваджується за фінансової підтримки Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO).


Читайте посібник тут.

ЗАЛУЧЕННЯ ФІНАНСУВАННЯ З МІСЦЕВИХ ДЖЕРЕЛ ДЛЯ НЕПРИБУТКОВИХ ОРГАНІЗАЦІЙ – практичний посібник.
Тут ви знайдете аспекти діяльності залучення фінансування з місцевих джерел або фандрейзингу, які подані у легкому та доступному вигляді. А успішні історії українських громадських організацій, які мають свої регіональні особливості та традиції, які варто враховувати при залученні фінансування, надихнуть вас на цікаві ідеї та оригінальні рішення.
Автор книги Руслан Краплич – громадський діяч, експерт з фандрейзингу й розвитку неприбуткових організацій, голова Ради директорів у Фундації імені князів-благодійників Острозьких.


Посібник тут.