fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Грантові конкурси «Швидка необхідна підтримка» та «Дофінансування залучених ресурсів» впроваджуються ІСАР Єднання за фінансової підтримки Європейського союзу у межах проєкту «Європейський Союз для сталості громадянського суспільства в Україні» (EU4Civil Society Sustainability in Ukraine).

У лютому було відібрано проєкти 4-х організацій для фінансування.

У конкурсі «Швидка необхідна підтримка» переможці:

  1. БО "Нікопольський центр громадських ініціатив". Організація посилить свої спроможності в обмежених умовах пандемії надавати послуги жінкам, які постраждали від насильства або знаходяться в групі ризику. Зокрема закупить необхідне обладнання для онлайн комунікацій, навчиться новим методам онлайн консультування, запустить «гарячу лінію».
  2. Українська фундація громадського здоров'я. Команда фундації планує створити ХАБ «Право на здоров’я» на базі своїх сервісних центрів. Навчить своїх фахівців надавати комплексні онлайн та оффлайн психосоціальні послуги вразливим групам в умовах пандемії COVID-19 та карантинних обмежень; адвокатуватиме впровадження соціального замовлення для ОГС щодо надання соціальних послуг та фінансування таких послуг за рахунок  бюджетних коштів.
  3. ГО "Центр дослідження суспільства". Організація планує моніторинг і аналіз державних політик і рішень органів влади щодо боротьби з пандемією і її наслідки у сферах зайнятості, освіти і культури.

У конкурсі «Дофінансування залучених ресурсів» переможець:

  1. ГО "Асоціація саперів України". Організація запустить краудфандингову кампанію «Очистимо Донбас Разом!». На зібрані кошти будуть очищені перші 20 га замінованої території на Сході українським оператором.

 Загальна мета конкурсів посилити стійкість громадських та благодійних організацій до викликів та надзвичайних ситуацій, допомогти подолати можливі негативні впливи та забезпечити безперервне виконання власних місій.

Прийом проєктних пропозицій триває постійно. Детальні запрошення до участі можна завантажити за посиланням тут (Швидка необхідна підтримка) and тут (Дофінансування залучених ресурсів).

Кінцевий термін подання пропозицій для розгляду на найближчому засіданні до 5 травня 2021 року