fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Новини

ІСАР Єднання підтримав ініціативу Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України та за підтримки Міністерства соціальної політики спільно провів дискусію "Зміна демографічної ситуації в країні: прогнози і виклики для держави". 

590 учасників зареєструвалися для дискусії, що свідчить про те, що тема викликає велике зацікавлення і серед громадськості та відповідно у медіа. Дискусія була організована у хабі ІСАР Єднання "Дім громадянського суспільства".

Переглянути пряму трансляцію дискусії можна за посиланням: ЗАПИС ЕФІРУ

Переглянути всі фото з події тут.

 

dis01

У форматі офлайн та онлайн обговорили виклики демографічної кризи, спричинені війною у різних сферах життя українців_ок (економічній, соціальній, охорони здоров'я) та як вони впливають на розвиток країни. Також подискутували про стратегії та шляхи виходу держави з кризи.

Дискусія об'єднала аналітиків, представників_ць фахової спільноти, громадського сектору, виконавчої влади, медіа, активістів_ок, які вже працюють з викликами демографічної кризи та мають спроможність ділитися своїм досвідом, пропонуючи ідеї для рішень.

dis02

dis03

 

Елла Лібанова, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України закцентувала на основних змінах у демографічній картині України.

Обговорили і виклики для системи соціального захисту разом із Галиною Третьяковою, головою Комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів та Дарією Марчак, першою заступницею міністра соціальної політики.

Модератором заходу був  Євген Глібовицький, експерт з довготермінових стратегій, який займається дослідженнями цінностей українського суспільства.

- "Для нас важливий інклюзивний процес вирішення проблем, як на місцевому, так і на державному рівнях. ІСАР Єднання заохочує організації громадянського суспільства долучатися до розробки стратегії та практичних напрацювань шляхів виходу держави з демографічної кризи, оскільки вони вже реалізують багато успішних проєктів, мають компетенції у цьому та суміжних напрямках, і є важливими гравцями у наближені перемоги та відновленні нашої країни", - зазначив Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання.

dis05

Дискусію провів Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України за підтримки Міністерства соціальної політики та ІСАР Єднання у межах проєкту "Ініцатива секторальної підтримки громадянського суспільства".

Проєкт "Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України", реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Презентації спікерів можна переглянути тут:

Елла Лібанова, Інститут демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, академік НАНУ

Дарія Марчак, першою заступницею міністра соціальної політики