fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

2345

В період з 13 по 18 травня 2024 року в Пущі-Водиці пройшла очна частина навчання у Школі фандрейзингу, організована ІСАР Єднання. Мета Школи – підготовка фахівців у сфері залучення фінансових ресурсів у громадський сектор, який втілює суспільно важливі проєкти.

85% програми Школи склали практичні блоки, поєднані між собою спілкуванням з донорами, оглядом тенденцій й вимог фандрейзингу, опрацюванням різних типів і форм заявок на гранти, спільнотами практиків, де експерти з різних сфер, ділилися унікальним досвідом залучення коштів у проєкти.

Після завершення 6-денного офлайн навчання учасники перейшли до дистанційного формату, де мають виконати ряд завдань протягом місяця, зокрема, розробити стратегію фандрейзингу та підготувати заявки на гранти. Далі на всіх чекає фінальне тестування, оцінка компетенцій Сертифікаційним комітетом «Інституту професійного фандрайзингу», вручення документів про навчання.

Наставницьким складом Школи фандрейзингу виступили знані фахівці у галузі: Світлана Куц, засновниця «Інституту професійного фандрейзингу»; Олег Гришин, сертифікований тренер з фандрейзингу (European Fundraising Association); Тетяна Друзенко, голова правління Громадської організації «Школа громадської відповідальності», експертка Українського культурного фонду; Майкл Нортон (Великобританія), засновник провідної британської агенції «Directory of Social Change», що надає інформацію, навчає та підтримує волонтерські організації; Джон Душинскі (Канада), коуч і тренер, підприємець, тренерів Курсу професійних фандрейзерів за сертифікатом Європейської фандрейзингової асоціації (16 країн Європи) та ін. 

Приємно відмітити, що учасники/ці школи визнають корисність навчання та готові втілювати власні проєкти у життя. Кілька коментарів:
«Щиро вдячна організаторам, спікерам за максимально продуктивну роботу, це дуже потужно і, головне, важливо. Школа фандрейзингу – це щось неймовірне в моєму житті! Це такий крутий досвід і можливість реалізувати себе! Дякую від щирого серця», – висловлює враження після завершення 6-денного навчання Кириченко Оксана, представниця Громадської організації «Волонтерра», Кіровоградська область.

«Дякую організаторам, донору та всім учасникам за крутезне навчання! Корисно, важливо та своєчасно», – зазначає Христина Курганська, представниця Громадської організації «ДОЛАДУ», м. Київ.

Нагадаємо, що у програмі взяли участь двадцять представників громадських та благодійних організацій, зокрема із Запоріжжя, Дніпра, Луцька, Львова, Ужгорода, Івано-Франківська, Чернівців, Хмельницького і Кропивницького, а також Київської та Харківської областей.

Навчальний проєкт триватиме до кінця червня.

Школа фандрейзингу організована ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.