fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

DSC 0280
Спортивна дипломатія як інструмент м’якої сили, аби промотувати Україну та українське під час літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024. Про це йшлося під час спеціалізованого курсу «Спортивна дипломатія» для представників спортивних організацій і дипломатів в Домі громадянського суспільства ІСАР Єднання, який традиційно став платформою для важливої публічної дискусії, цього разу про роль спорту у міжнародній дипломатії.  На курсі, який ініціювало Міністерство молоді та спорту України і організувало у партнерстві з Міністерством закордонних справ і Дипломатичною академією, тренінги читали експерти зі спортивної дипломатії США, Великобританії та Німеччини, спеціалісти з комунікації МЗС України, медіаконсультанти з різних країн.

Головною лекторкою курсу стала Ешлі Хаффман, докторка філософії, колишня керівниця відділу спортивної дипломатії Державного департаменту США, у минулому директорка з питань гендерної рівності в некомерційній організації Athletes for Hope і професорка Університету Теннессі. Ешлі Хаффман працювала зі спортсменами й тренерами з-понад 120 країн над розвитком бізнесу та соціальними змінами та запустила відзначену нагородами Глобальну спортивну наставницьку програму, яка об’єднує міжнародних лідерів жіночого спорту з жінками-керівниками в Сполучених Штатах для розв'язання соціально-політичних проблем.

Викладачі курсу розповідали українським спортсменів, представникам національних спортивних федерацій, дипломатам і тим, хто залучений до міжнародних спортивних відносин, про секрети спортивної дипломатії і як використати майданчик літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор 2024 для привернення уваги до геноцидної війни рф проти України. Адже від початку повномасштабного вторгнення росія вбила 479 спортсменів та тренерів та зруйнувала 518 спортивних об’єктів.

Директорка департаменту публічної дипломатії Міністерства закордонних справ України Вікторія Ляліна-Бойко розповіла про результати глобальної інформаційної кампанії #BoycottRussianSport, яка була покликана заборонити участь російських та білоруських спортсменів в Олімпійських іграх 2024. Адже, за її словами, російський спорт та Олімпійський комітет росії є невід’ємною частиною російської імперіалістичної пропаганди. Вона також поділилася секретами промотування у світі України та всього українського як бренду через спорт. «Олімпіада – це унікальна можливість через спорт і наших спортсменів достукатись до тих аудиторій, які недосяжні для офіційних комунікацій»,  сказала Вікторія.