fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

cf010d7b 9c39 47c4 8485 a498144a4da4

 

Відбулася стартова зустріч учасників проєкту ІСАР Єднання «SOLVE: Посилення організацій задля довготривалого впливу», що реалізується за підтримки Save the Children та Humanitarian Leadership Academy (HLA).

Проєкт направлений на розширення можливостей місцевих організацій громадянського суспільства через зміцнення потенціалу, підвищення стійкості та посилення їхнього впливу для досягнення довготривалого ефекту в громадах. Для того, аби підтримувати інших, ініціювати зміни  у своїх громадах, ОГС передусім самі повинні бути сильними та резистентними до викликів, тому мають постійно займатися власним організаційним розвитком. Тож в рамках проєкту, ОГС будуть вчитися проєктному та фінансовому менеджменту, основам фандрейзингу, як комунікувати з ключовими аудиторіями та в середині команд.

Під час стартової зустрічі більше 40 представників з 20 організацій громадянського суспільства, відібраних для участі в проєкті зі всіх куточків України, протягом двох днів знайомились, презентували роботу своїх ОГС, визначали пріоритети та очікування від проєкту.

«Цей проєкт для нас дуже важливий, бо ми як організація розуміємо, що треба займатися постійним організаційним розвитком. Ми усвідомлюємо, якщо хочеш зростати, розвивайся, вдосконалюйся. Це сприяє тому, що ми можемо допомагати більшій кількості людей», - каже голова громадської організації  з Харкова «Центр надання гуманітарної допомоги Волонтер 68» Галина Харламова.

Перед стартовою зустріччю експерти ІСАР Єднання провели зовнішню оцінку рівня оргрозвитку відібраних ОГС та визначили слабкі місця кожної з організацій, аби попрацювати над проблемами та прокачати кожну з них задля зміцнення їхнього потенціалу.

«Всі організації дуже активно включились, зробили об’єктивну самооцінку, аби працювати над собою, ставати сильнішими та надавати свої послуги краще», - відзначила експертка з оргрозвитку, керівниця напрямку «Розвиток культури філантропії» ІСАР Єднання Ольга Нікольська.

Партнери проєкту Save the Children та Humanitarian Leadership Academy (HLA) зазначають, що самозарадність ОГС надзвичайно важлива під час гуманітарних криз, конфліктів та війн, тому було ухвалено рішення про підтримку партнерів в Україні.

 «Співпраця з ІСАР Єднання для нас дуже важлива. Вона передбачає комплексну організаційну підтримку ОГС. Переконані, що ці інвестиції окупляться сторицею і посилять ОГС та громади, в яких вони працюють», - зауважила спеціаліст з навчальних рішень Humanitarian Leadership Academy (HLA)  Анастасія Коробчук.

Проєкт «SOLVE: Посилення організацій задля довготривалого впливу» триватиме до січня 2025 року.