fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Освіта Війна Дослідження 2024

За даними ООН, у 2023 році РФ здійснила 243 атаки на школи в Україні і за цим показником наша країна займає перше місце у світі. Станом на літо 2024 року частка зруйнованих і пошкоджених через війну шкіл у східних областях України сягала 47,6%, а у південних – 23,4%. Крім того, майже 1 мільйон школярів та 7 тисяч учителів зараз перебувають за кордоном.

Медіарпроєкт «Куншт» та аналітичний центр «ОсвітАналітика», за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», провели дослідження «Освіта під час війни: досвід українських шкіл». У дослідженні аналізуються моделі адаптації освітнього процесу під час війни, зокрема створення метро-шкіл і підземних шкіл для змішаного навчання в небезпечних регіонах, а також переміщених шкіл із пансіоном для збереження учнівських і педагогічних спільнот та забезпечення якісної освіти під час евакуації. Цей досвід є унікальним і заслуговує на увагу як вітчизняних, так і міжнародних експертів. 

1 37

«Розвиток культури аналітичних даних є надзвичайно важливим. У ІСАР Єднання ми створюємо можливості для організацій громадянського суспільства бути активними учасниками цього процесу. Дякуємо команді «Куншт» за ініціативу та спільну роботу над дослідженням. Аналіз освітнього процесу в умовах війни є критично важливим не лише для сьогодення, але і для стратегічного планування майбутнього», - зазначила керівниця грантових і розвиткових програм ІСАР Єднання Анна Острікова під час презентації дослідження.

З повним текстом дослідження можна ознайомитись в Аналітичній бібліотеці ІСАР Єднання.

ІСАР Єднання кожен тиждень планує знайомити вас із цікавими дослідженнями, які були проведені в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», яке реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).