fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

IMG 6637

Перші учасники Школи менторства ІСАР Єднання закінчили вивчення основ наставництва та підтримки організацій громадянського суспільства (ОГС). Впродовж восьми місяців 21 учасник першої Школи менторства навчався бути ментором/менторкою для ОГС, встановлювати контакт із менті, фокусувати запити, тримати рамку контакту від менті, контролювати та мотивувати менті, бути адаптивним/адаптивною до швидких змін контексту. Учасники пройшли чотири навчальні модулі, що складалися з 18 онлайн-лекцій трьох офлайн-занять.

IMG 6656

«Школа менторства ІСАР Єднання 2024 довела свою ефективність не лише навчати, що таке організаційне менторство і як важливо передавати свої знання, вміння та досвід іншим організаціям, а й допомогло менторам зрозуміти, де ще може бути корисним менторство й де вони ще бачать свій безпосередній розвиток. В учасників Школи вже з’явилось свої ідеї, як і де можна використовувати в подальшому менторство», - каже координаторка Школи менторства ІСАР Єднання Олена Матвійчук.

Випускники оцінили вплив Школи менторства на їхню спроможність бути ментором/менторкою на 4,7 бали з 5 можливих. Загальний рівень знань про менторство виріс із 3,4 до 4,2 балів із 5 можливих. Загальний рівень організації та проведення Школи менторства оцінено на 4,95 з 5 балів.

«Цьогоріч я поставила для себе в пріоритет менторство й шукала можливостей для прокачки знань та навичок. Школа менторства була якраз вчасною можливістю і неймовірним задоволенням, бо тепер я є учасницею потужної спільноти, яка популяризує культуру менторства», - розповідає випускниця першої Школи менторства ІСАР Єднання, заступниця голови Кіровоградської обласної організації ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» Світлана Литвиненко.

IMG 6682

Випускники долучилися до напрацювання програми наступної Школи менторства ІСАР Єднання, яка стартуватиме із січня 2025 року. Стати учасником цієї Школи можна зареєструвавшись за посиланням.

Ці заходи стали можливими за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).