fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

DSC 6956

ІСАР Єднання у Домі громадянського суспільства зібрав представників організацій громадянського суспільства (ОГС), які мають практичний досвід надання соціальних послуг, та експертів із Секретаріату Кабінету Міністрів і Міністерства соціальної політики, щоб разом обговорити проблеми та можливості в сфері надання соціальних послуг. Серед головних тем — складнощі під час реєстрації в реєстрі надавачів та відбір постачальників соціальних послуг, виклики в адмініструванні послуг та шляхи підвищення ефективності роботи ОГС.

Учасники обговорили важливість відвертої комунікації всередині громад, аби люди знали про доступні послуги та могли отримати необхідну допомогу, а також про умови роботи ОГС та комунальних закладів як надавачів соціальних послуг. Крім того, присутні ділилися успішними прикладами співпраці між громадянським суспільством та місцевою владою, які вже приносять позитивні результати і можуть бути застосовані в інших громадах.

PXL 20241022 124010388

За результатами дискусії учасники зустрічі напрацювали пропозиції до проєкту плану заходів Національної стратегії сприяння розвитку громадянського суспільства на 2025–2026 роки, направлені на підтримку участі ОГС в наданні соціальних послуг. Пропозиції буде передано на розгляд Секретаріату Кабінету Міністрів та Міністерства соціальної політики.

Вкотре Дім громадянського суспільства ІСАР Єднання став платформо для об’єднанням зусиль громадського сектору. Збільшення кількості ОГС як надавачів соціальних послуг та покращення умов їхнього залучення – основна мета, з якою ІСАР Єднання буде проводити і надалі такі заходи. Слідкуйте за нашими новинами, щоб першими дізнатись про нові можливості та долучитись до цікавих обговорень.

Захід відбувся за підтримки ІСАР Єднання у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).