fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

Shkurka ukr

За підтримки ІСАР Єднання пройшов практичний вебінар для представників організацій громадянського суспільства, присвячений бухгалтерським та податковим аспектам надання соціальних послуг Центрами життєстійкості.

Учасники отримали цінні поради: як правильно вести фінансову діяльність у проєктах, що таке код неприбутковості, як узгодити надання соціальних послуг із загальною статутною діяльністю та чи можна мати прибуток від надання соціальних послуг.

Сертифікована аудиторка та директорка компанії CompassGroup Лариса Шкурка поділилася практичними рекомендаціями щодо податкових правил для неприбуткових організацій, облікової політики та ведення первинного документообігу. Окрему увагу вона приділила питанням податків на прибуток, доходи та додану вартість, а також правильного оформлення документів з персоналом і адміністраціями територіальних громад.

Захід став важливою платформою для обговорення фінансових викликів, з якими стикаються надавачі соціальних послуг, та шляхів їхнього вирішення. 

Презентація вебінару

Запис вебінару:

Центри життєстійкості – пілотний проєкт Міністерства соціальної політики, який є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?» Першої леді Олени Зеленської. Вебінар організовано за підтримки ІСАР Єднання в межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).