fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З квітня 2024 року ІСАР Єднання розпочав технічно адмініструвати проєкти грантового конкурсу «Доступ до правосуддя» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. Мета цього грантового конкурсу спрямована на поліпшення доступу до правосуддя, включаючи правову допомогу в контексті її розвитку та розширення інформації про шляхи її отримання на території України.

Доступ до правосуддя

В межах конкурсу ми надали підтримку 9 проєктам організацій громадянського суспільства Донецької, Одеської, Сумської, Харківської, Чернігівської областей та м. Києва.

Донецька область

ГО «Український інститут антикризового менеджменту» надає первинну юридичну допомогу та консультування у громадській приймальні м. Костянтинівка. В межах проєкту організація проводить освітні заходи та популяризує систему безоплатної правової допомоги (БПД).

М. Київ

ГО «Асоціація громадських радників України» проводить ігрові сесії «ПРАВОGames» у громадах Сумської та Чернігівської областей для підвищення доступу до правосуддя та правової допомоги.

Одеська область

БО «Черрі-Т» спільно з ГО «Luchida Delta» забезпечує доступ до безоплатної правової та соціальної допомоги у громадах міста Херсона та Херсонської області. Організації надають професійні консультації та поліпшують доступ до соціально-адміністративних послуг вразливим групам громади.

Сумська область

ГО «Сумська міська спілка правників» надає безоплатну правову допомогу для жителів Білопільської громади, зокрема ветеран(к)ам та їх родинам.

ГО «Охтирщина правова» забезпечує доступ до юридичних послуг маломобільних жителів м. Охтирки, проводячи просвітницьку роботу та надаючи фахові юридичні консультації.

Харківська область

БО «Благодійний фонд «Соціальне Місто» надає безоплатну первинну та вторинну правову допомогу для осіб вразливих категорій у районах Харківської області.

Чернігівська область

БО «Благодійний фонд «Карітас Чернігів» надає параюридичну допомогу з питань отримання компенсації за пошкоджене або знищене внаслідок військової агресії майно в Чернігівській області.

ГО «Асоціація правознавців Чернігова» реалізовує проєкт «Юридичний компас» та надає правову допомогу ветеран(к)ам та їх родинам у інформаційному центрі міста.

ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини» посилює доступ до правосуддя в постраждалих від війни громадах Чернігівської області. Організація надає правову допомогу, підвищує компетентність місцевих фахівців та організовує заходи для розробки алгоритмів допомоги вразливим групам громади.

Конкурс проводився за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».