fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

З лютого 2024 року ІСАР Єднання розпочав технічно адмініструвати грантовий конкурс «Підтримка ОГС, які працюють з ветеранами та членами сімей ветеранів» за сприяння Програми розвитку ООН в Україні. В межах конкурсу ми надали підтримку 10 проєктам ОГС, які зареєстровані у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Сумській та Чернігівській областях.  

ОГС ветерани 1

Дніпропетровська область

ГО «Цифрова Дніпропетровщина» посилює компетентності ветеранів та членів їх родин у сфері цифровізації та наданні публічних послуг. Проєкт спрямований на соціалізацію ветеранів та членів їх родин шляхом організації їх навчання цифровому лідерству та компетенціям адміністратора ЦНАП з метою подальшого працевлаштування у територіальні громади Дніпропетровської області.

ГО «Простір ініціативних» сприяє процесу реінтеграції ветеранів та членів сімей ветеранів у Камʼянській міській територіальній громаді Дніпропетровської області. Проєкт підвищує доступність отримання психологічної, юридичної, соціальної та іншої підтримки ветеранам та членам їх родин.

ГО «Родини загиблих героїв захисників України» проводить патріотично-психологічні заходи для культурного відпочинку та дозвілля для родин ветеранів та дітей з числа родин ветеранів. Метою цього проєкту є також психологічна допомога дітям соціально вразливих категорій, зокрема сиротам, напівсиротам та постраждалим внаслідок складних життєвих обставин.

Запорізька область

ГО «За розвиток» проводить навчання для ветеранів, демобілізованих у форматі «Рівний-рівному», модерує групи самодопомоги у селі Малишівка.

ГО «Сяйво надії» надає комплексна підтримку ветеранів та їх сімей, які проживають у м. Запоріжжя. Проєкт спрямований на реінтеграцію 60 ветеранів/ок та членів їх родин у громаду м. Запоріжжя.

Миколаївська область

ГО «Учбово-методичний центр захисту прав людини» облаштовує VOZVET CENTER –  ветеранський простір у Вознесенській громаді. Проєкт також передбачає створення у громаді психологічної підтримки для родин загиблих та зниклих безвісти ветеранів через проведення майстер-класів та тренінгів, а також облаштування спеціалізованих просторів для зустрічей і дитячих активностей.

ГО «Центр соціально-психологічної реабілітації Миколаївщини» сприяє фізичній та психологічній реабілітації поранених ветеранів через освітні заходи та посилення ролі членів їх сімей у цих процесах.

Сумська область

ГО «Сумська обласна спілка інвалідів війни, учасників АТО та ООС» облаштовує у м. Суми майстерні з гончарства для ветеранів та їхніх сімей, які через роботу з глиною можуть покращити психічний та психологічний стан.

Чернігівська область

ГО «Чернігів Європейський» створює арт-простір для сімей ветеранів, де кожен член сім’ї може відчути себе вільним для виразу своєї творчості та відпочинку.

ГО «Ветеранська спільнота України «Серцевір» проводить всеукраїнські спортивні змагання з адаптивних видів спорту «Північний ФОРПОСТ» для ветеранів та ветеранок, зокрема з інвалідністю, а також організовує сімейні змагання з плавання на байдарках.

Конкурс проводився за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.