fbpx
Безкоштовна лінія для питань щодо грантових конкурсів 0 800 50 77 45

АРГУМЕНТИ НА КОРИСТЬ МІСЦЕВОЇ ФІЛАНТРОПІЇ

Брошура “Аргументи на користь місцевої філантропії: як на практиці розвивати місцеві ресурси, можливості та довіру – і чому це важливо” відтепер доступна для читачів українською мовою!

У виданні наведені переконливі аргументи щодо того, як філантропічний рух зміцнює стійкість громадянського суспільства і покращує результати розвитку для місцевих громад по всьому світі.

У брошурі широко наведені приклади успішних історій та конкретних напрямків дій для тих, хто прагне розвивати філантропічний рух на місцевому рівні. Як зазначає автор видання Nick Deychakiwsky (менеджер програм розвитку громадянського суспільства Фонду ім.Ч.С.Мотта), це “відмінний підручник з життєвої важливості благодійного та громадського руху в громадах як передумови міжнародного розвитку та зміцення самих громад”.

ВІД ДЖЕРЕЛА ФІЛАНТРОПІЇ ДО РУШІЯ СОЦІАЛЬНИХ ІННОВАЦІЙ: РОЗДУМИ НАД РОЗВИТКОМ ФОНДІВ ГРОМАД У БОЛГАРІЇ

Частиною багаторічних неофіційних спостережень за розвитком фондів громад у Центральній та Східній Європі, які провадяться Фондом Ч.С. Мотта, є серія моніторингових візитів до діючих фондів громад та подальше обговорення досягнутих ними результатів провідними експертами у сфері розвитку фондів громад. У липні 2010 року подібна зустріч відбулася за результатами спостережень над розвитком фондів громад Болгарії. У обговоренні взяли участь Аlina Porumb (Association for Community Relations, Romania), Boris Strecansky (Center on Philanthropy, Slovakia), Haralan Alexandrov (New Bulgarian University) та Vera Dakova (Mott Foundation).

СТРАТЕГІЧНА ФІЛАНТРОПІЯ ЧЕРЕЗ ПРИЗМУ ФОНДІВ ГРОМАД

На запрошення Фонду ім. Ч.С.Мотта Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР "Єднання", пройшов курс навчання "Майбутнє фондів громад", проваджений за підтримки Інституту Філантропії Великобританії. Навчання проходило на базі фонду громади м.Мілтон Кейнес (Великобританія). Про свої враження від навчання та основні висновки, які можна зробити для подальшої реалізації програми Школа фондів громад, директором якої є Володимир, він розповів "Віснику фондів громад". Зважаючи на значний інтерес, який викликало це інтерв`ю, ми пропонуємо його для ознайомлення.